Zona Zoster – Afla totul despre Zoster

Zona Zoster – Afla totul despre Zoster

Zona Zoster sau herpes Zoster este o infectia virala, care afecteaza radacinile nervoase.

Apare la reactivarea virusului care cauzeaza varicela (varsat de vant), ceea ce inseamna ca orice persoana care a avut varicela, chiar si o forma usoara poate face oricand Zona Zoster. Virusul se transmite prin aer si prin atingerea veziculelor provocate de virus.

Simptome:

Apar dureri de cap, simptome asemanatoare gripei, febra, prurit sau dureri in zona in care va aparea Zoster.

Intai vor aparea niste vezicule pe o parte a corpului, pline de lichid, care se pot sparge ulterior. Vindecarea dureaza intre 2-3 saptamani si poate lasa cicatrici.

Zona Zoster apare de regula atunci cand sistemul imunitar este slabit sau cand organismul uman este supus unui stres.

Se recomanda consultul unui medic dermatolog, internist sau medicul de familie. Imediat ce diagnosticul a fost pus se incepe tratamentul cu antivirale.

Zona Zoster nu se vindeca, insa se poate scurta perioada de boala.

Medicamentele recomandate in timpul tratamentului pentru Zoster sunt antidepresivele triciclice, aspirina sau ibuprofen, corticosteroizi precum prednison, codeina, morfina, gabapendin, lidocaina.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment