Zgomote ciudate ale corpului

Atunci când auzi zgomote ciudate ale corpului înseamnă că organismul tău te avertizează că există ceva în neregulă cu tine. Iată ce înseamnă fiecare zgomot și ce trebuie să faci:

1. Sforăitul: este produs de țesutul moale al gurii și gâtului care vibrează în timp ce respiri. Spray-urile nazale sau benzile pentru nas sunt două dintre soluțiile pe care le poți adopta, însă dacă ai probleme cu greutatea, trebuie să slăbești. Când trebuie să mergi la medic? Atunci când simți că te sufoci, transpiri excesiv sau te simți foarte obosit în timpul zilei. Există posibilitatea să suferi de apnee în somn, ceea ce poate duce în timp la accident vascular cerebral sau diabet. Dacă nu ai probleme cu greutatea, înseamnă că ai nevoie de o reconstrucția căilor aeriene.

zgomote-din-corp2. Sunete din stomac: fie bolboroseli sau chiorăieli ale stomacului, acestea sunt semne că intestinele se mișcă în continuu. Tractul digestiv trece printr-o serie de contracții intense între mese, de cele mai multe ori zgomotoase pentru a elimina deșeurile. Dacă auzi astfel de sunete din stomac, nu înseamnă că ți-e foame neapărat, deci așteaptă până la ora când trebuie să iei masa. Mergi la medic atunci când astfel de zgomote sunt acompaniate de dureri.

3. Trosnitul genunchilor: sunt zgomote produse fie de tendoanele care lovesc articulațiile, fie de bulele de gaz din lichidul articular care se sparg. Mergi la medic atunci când ți se umflă genunchii, când ai dureri sau atunci când te împiedică să ai o activitate sportivă.

4. Țiuituri în urechi: astfel de sunete care încep și se termină rapid sunt cunoscute drept tinitus. Se spune că ele se produc de fapt în capul tău, creierul interpretând, în mod eronat, niște semnale electrice parazite drept sunete. Mergi la medic atunci când simți că ai țiuituri în urechi constant pentru că există posibilitatea să ai urechea internă afectată.

5. Șuierat nazal: de regulă, apare atunci când ai nasul înfundat, cauza fiind mișcarea aerului prin spațiul prea îngust al nasului. În mod normal, șuieratul pe care îl auzi va dispărea în momentul în care îți sufli nasul. Se recomandă soluțiile saline (apa de mare) sau spray-uri cu steroizi de trei ori pe zi. Dacă îți apare un astfel de șuierat după o lovitură trebuie să mergi la medic.

6. Pocnituri ale mandibulei: dacă zgomotul produs este ascuțit și puternic, articulația termomandibulară ar putea fi dizlocată. Dacă scrâșnești din dinți noaptea trebuie să folosești o gutieră pentru a reduce stresul asupra articulației. Mergi la medic dacă ți se blochează mandibula și nu mai poți deschide sau închide gura. Dacă știi că ai astfel de probleme, evită guma de mestecat sau alimentele tari precum dropsurile sau covrigei.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment