Zgarieturile de pisica pot provoca moartea – Afla cum si ce tratament exista

Zgarieturile de pisica pot provoca moartea – Afla cum si ce tratament exista

Te-ai gandit vreodata ca o minune de animal iti poate provoca moartea? Ei bine, da, se poate, chiar si printr-o simpla zgarietura si se numeste boala ghearelor de pisica.

Boala apare atunci cand esti zgariat de o pisica infestata cu purici. Daca o pisica are purici iti poate transmite bacilul Bartonella henselae, atat prin zgarieturi, cat si prin muscatura sau saliva.

Daca ai luat aceasta boala, locul unde pisica te-a zgariat va face puroi, vei simti durere, scadere in greutate, convulsii si coma la copii, stare generala precara. Problema cea mai mare este atunci cand pacientul poate suferi de complicatii precum encefalita, meningita, hepatita, mielita sau conjunctivita.

In mod normal, boala trece de la sine, insa in cazul copiilor poate fi mult mai periculos datorita sistemului lor imunitar mai scazut.

Daca ai fost zgariat de pisica si prezinti simptomele de mai sus, du-te la un medic infectionist si spune-i daca ai fost zgariat sau muscat de o pisica.

TIPS: Pisicile maidaneze sunt cele mai periculoase pentru ca sunt expuse parazitilor si bacteriilor din mediu.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment