Zatul de cafea – Tratamente cu zat de cafea

Zatul de cafea – Tratamente cu zat de cafea

Dupa fierberea cafelei, zatul de cafea este de cele mai multe ori aruncat, insa daca s-ar sti cu adevarat puterea zatului de cafea, cu siguranta ar fi pretuit.

Cafeaua macinata si zatul de cafea poate fi folosit mai mult decat sa produca o cafea lichida. Pot fi folosite pentru gradinarit, ca insecticide sau ca produse pentru ingrijirea animalelor de companie. Prin utilizarea zatului, nevoia de a cumpara produse pentru curatenie va putea fi diminuata considerabil. Ba mai mult, folosirea zatului de cafea este cat se poate de prietenoasa cu mediul.
Iata cateva motive foarte bune pentru care zatul de cafea merita pastrat:

1.Solutie pentru ingrijirea animalelor de companie – Amestecati zat de cafea cu apa si obtineti o solutie pentru ingrijirea animalelor de companie. Dupa cateva spalari, solutia va inmoaie blana animalului, oferindu-i o stralucire frumoasa. Unele persoane sustin ca aceasta solutie tine la distanta purecii si alti paraziti, desi inca mai este nevoie de teste pentru a se considera adevarat.

2.Impotriva pisicilor – Puteti sa impiedicati pisicile sa urineze in gradina prin imprastierea unui amestec de zat de cafea si coji de portocale in zonele pe care doriti sa le protejati. Animalele de companie vor gasi mirosul prea exotic pentru gustul lor si nu isi vor mai face nevoile acolo.

3.Deodorant pentru incaltaminte sau frigider – Persoanele active si picioarele urat mirositoare sunt adesea elemente care se asociaza. Incalcati regulile si puneti zat de cafea in pantofi. Nu va indeparta complet mirosul picioarelor, dar il va atenua pe cel al pantofilor. Daca doriti sa indepartati complet mirosul picioarelor, spalati-va pe picioare cu apa calduta si extract de cafea. Pentru mirosul din frigider trebuie doar sa puneti zat de cafea intr-o cescuta in frigider. Va absorbi tot mirosul.

4.Exfoliant pentru piele –Extractul de cafea indeparteaza celulele moarte ale pielii, rezultatul fiind o piele mai frumoasa. Puteti economi o suma importanta de bani folosind acest produs simplu, in locul sedintelor scumpe la dermatolog sau al cremelor exfoliante din comert.

5.Intretinerea semineului – Praful de la semineu este un obstacol important pentru persoane care curata semineul. Praful poate irita ochii si sinusurile. In plus, pot murdari destul de rau zonele invecinate. Aruncati niste zat ud in semineu, iar acesta va tine praful la locul lui, reducand cantitatea ce se ridica la curatarea semineului.

6.Colorant – Daca veti combina extract de cafea cu apa fierbinte veti obtine o vopsea maro pentru textile, lucrari de arta sau alte intrebuintari.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment