Zahărul distruge inteligența

Zahărul îngrașă și distruge dinții. Este unul dintre cele mai cunoscute riscuri cu privire la zahăr, însă numeroase cadre medicale afirmă că zahărul este o calorie goală, o adevărată toxină și cauza principală a afecțiunilor grave.

Consumat în cantități mari, zahărul stă la baza problemelor cardiace, obezitate, hipertensiune și diabet de gradul II.
Conform opiniei unor specialiști în nutriție, alimentele care au la bază zahăr afectează felul în care gândim, fiind rezultatul unui studiu realizat în cadrul Universității California din Los Angeles.

De asemenea, experții Universității, au ajuns la concluzia că fructoza din siropurile care îndulcesc sucurile stă la baza rezultatelor proaste de la examene a studenților. Pe termen lung, consumul de sucuri (mai ales Cola care are un conținut ridicat de zahăr) reduce capacitatea de memorie, gândire, logică și afectează implicit coeficientul de inteligență.

Acest studiu a fost realizat pe animale de laborator care au băut șase săptămâni sucuri îndulcite cu zahăr și fructuoză. După această perioadă, la scurt timp, animalele nu s-au mai descurcat la fel de bine ca înainte de consumul de zahăr în labirinturi dificile, devenind mai lente. Se pare că numărul conexiunilor cerebrale a scăzut dramatic după efectuarea studiului.

zaharul-distruge-inteligentaPentru stimularea capacității intelectuale, specialiștii recomandă consumul alimentelor care au acizi grași, precum Omega 3 (somon, ton, hering, semințe de in, alune, nuci), mai ales în perioada examenelor sau atunci când trebuie să vă concentrați mai bine.

Pe lângă cele relatate mai sus, zahărul duce la apariția unei boli rezistente la leptină, fiind un hormon care îți dă senzația că ai mâncat suficient. Astfel, există posibilitatea să nu mai ascultăm ceea ce spune creierul și să ajungem la obezitate. Problema cea mai gravă este că totul se întâmplă discret, fără să avem timp să ne dăm seama ce se poate întâmpla.

În cazul tumorilor canceroase, zahărul este prietenul cel mai bun, întrucât favorizează creșterea și dezvoltarea acestora.

TIPS: Înlocuiește zahărul cu mierea de albine dacă nu poți renunța definitiv la senzația de dulce.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment