Zacusca de vinete – Reteta traditionala de zacusca

Zacusca de vinete – Reteta traditionala de zacusca

Zacusca de vinete este delicioasa oricand, dar mai ales iarna cand simtim lipsa legumelor de vara, insa partea buna este ca orice incepatoare poate pregati aceasta minunata zacusca.

Ingrediente:
10 kg vinete
3.5 kg ardei gras
2 kg  capia sau gogosari
3 kg ceapa
1.5 litri ulei
2 litri bulion
sare
piper
1 lingura zahar

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se decojezesc si se lasa la scurs. Daca ai posibilitatea sa le coci pe jar vei obtine niste vinete mai gustoase, insa daca nu ai jar poti folosi cuptorul de la aragaz. Gogosarii si ardeii se coc si ei si se curata de coaja.

Intre timp, incinge putin ulei intr-o oala mai mare si caleste ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit, adauga ardeii capia si gogosarii tocati marunt sau trecuti prin masina de tocat, se pune sare si piper si zahar daca se doreste zacusca mai dulce. Se amesteca totul pentru a nu se lipi si dupa ce mai scade putin se adauga vinetele tocate si bulionul.

Zacusca fierbe in jur de 2-3 ore, dar vei sti ca este gata atunci cand uleiul se ridica deasupra.

Borcanele pentru zacusta se baga la cuptorul incins pentru a se steriliza si se umple cat este cald. Borcanele se capseaza si se pastreaza sub un prosop de bucatarie pana se racesc.

Se pastreaza la loc racoros si intunecat.

Pofta buna!

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment