Vrei să faci ouă poșate perfecte? Iată secretul!

Indiferent dacă le pui pe felii de pâine cu avocado sau le mănânci cu un cartof dulce copt, ouăle poșate reprezintă o modalitate delicioasă de a adăuga proteine în alimentația ta. Însă cum poți să faci ouă poșate perfecte? Află ce truc poți folosi!

Secretul pentru a face ouă poșate perfecte

Rețeta de ouă poșate este una dintre cele mai intimidante tehnici. Este ușor să faci omletă, ouă ochiuri și ouă fierte. Dar poșate? Ți se pare că ar trebui să ai o diplomă în artele culinare pentru a stăpâni această metodă, nu? Nu chiar.

Bucătarii experți au petrecut ore întregi în bucătărie pentru a îmbunătăți procesul. Însă au ajuns la o concluzie. Mai exact, este vorba despre un plan în cinci pași, care te ajută să faci ouă poșate perfect. Cu ajutorul acestei metode, nu vei mai face niciodată mizerie în bucătărie de la ouăle poșate.

Metoda perfectă pentru ouă poșate

1. Asigură-te că temperatura apei este corectă

Mai întâi, încălzește apa pe aragaz, menținând temperatura undeva între 80 și 83 grade Celsius. Ar trebui să vezi cum se formează acele bule mici.

2. Adaugă puțin acid în apa pentru ouă poșate

Dacă mai aveai nevoie de vreo dovadă că oțetul de mere te poate ajuta cu orice, aceasta este. Ai nevoie de două linguri de oțet sau de zeamă de lămâie. Nu folosi oțet din struguri sau prea colorat, deoarece va da o culoare ciudată ouălor. Adaugă oțetul de mere în apa care aproape a ajuns la punctul de fierbere.

3. Sparge ouăle

Pentru cele mai bune rezultate, asigură-te că ouăle sunt proaspete și că le spargi ușor. Cu cât eliberezi oul mai aproape de suprafața apei, cu atât mai bine. Dacă arunci oul de la o distanță mare, albușul se va separa de gălbenuș. Poți încerca să te ajuți și cu un pahar sau cu diferite instrumente suplimentare pentru a te asigura că faci ouăle poșate perfecte. Dar nu uita să dai drumul oului cât mai aproape de apă.

4. Testează

Cea mai importantă parte a întregului proces este aceasta. Pentru a-ți da seama dacă oul este gata, ridică-l ușor din apă. Poți să testezi prin mișcarea ușoară a spatului, pentru a vedea dacă are textura pe care ți-o dorești. Orice ai face, nu găti gălbenușul!

5. Scoate-le din apă

Odată ce au trecut testul texturii, scoate cu grijă ouăle poșate din apă, cu ajutorul unei spatule. Le poți condimenta și mânca împreună cu ce preparat îți dorești.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment