Vorbitul în somn – Totul despre somnilocvie

Vorbitul în somn – Totul despre somnilocvie

Somnilocvia este un tip de parasomnie, o tulburare care apare în timpul somnului, fiind un lucru întâlnit destul de frecvent și de cele mai multe ori nu este considerat a fi o problemă medicală.

Astfel de episoade de somnilocvie durează cel mult 30 de secunde, însă persoana care suferă de această tulburare, poate avea mai multe episoade pe noapte, ceea ce poate fi deranjant pentru cei din jurul lui. Vorbitul în somn poate lua forma unui discurs,  conversații sau chiar certuri.

Cauzele sunt încă necunoscute, însă s-au descoperit câteva legături între somnilocvie și tulburările de alimentație, stresul emoțional, febră, abuzul de substanțe nocive, precum și tulburările de sănătate mintală.

Vorbitul in somnCe implică vorbitul în somn?

În niciun caz că îți dezvălui secretele, deși mulți înclină să creadă asta. Copiii au tendința cea mai mare de a vorbi prin somn, acest lucru ajutându-i să-și dezvolte creierul.

Totuși, dacă vă simțiți obosiți și cu o stare de somnolență toată ziua, consulați un medic.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment