Vocabularul – Afla ce fel de angajat esti in functie de vocabularul folosit

Vocabularul – Afla ce fel de angajat esti in functie de vocabularul folosit

Te-ai gandit vreodata ca vocabularul iti poate da de gol instabilitatea sau din contra, te poate prezenta ca pe o persoana puternica? In urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca nu doar ochii si felul in care tu gesticulezi poate oferi informatii interlocutorului.

In cariera, dar si in viata de zi cu zi, vocabularul tau te poate pune intr-o lumina proasta sau una ideala pentru a avansa. Astfel, un vocabular dezvoltat iti poate aduce beneficii pe orice plan.

Vocabularul sau felul in care alegi sa te exprimi este evident inca din anii de scoala, cand profesorii incearca sa te motiveze sa iti prezinti lucrarile sau lectiile oral.

Cuvintele pe care tu alegi sa le folosesti fie ele pronume, interjectii sau prepozitii pot oferi unui interlocutor experimentat informatii valoroase despre tine.

Iata cateva exemple simple:

„Eu n-as face asta” in loc de „Eu nu fac asta” arata ca persoana in cauza, este centrata pe sine, nefiind foarte sigura pe ea.

„Cred ca este destul de complicat” in loc de „Este destul de complicat” arata ca persoana care raspunde este lipsita de incredere si prezinta o instabilitate emotionala. De regula, folosirea excesiva a pronumelui „eu” denota o imagine inferioara celui cu care se poarta o conversatie.

Atunci cand esti pus in situatia sa vorbesti despre o echipa cu care ai lucrat, alege sa folosesti in povestire „noi” si nu „ei”, vei dovedi implicarea ta intr-un intreg.

Cum stii daca o persoana te minte?

Va folosi negatii precum „niciodata, nici, in niciun caz” sau alte cuvinte din care sa reiasa sigur nevinovatia lui. Un om care minte nu se va obosi niciodata sa foloseasca pronumele „eu” sau cuvinte care sa ii separe fata de restul.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment