Vizita la medicul ginecolog – Afla cum trebuie sa te pregatesti inainte

Vizita la medicul ginecolog – Afla cum trebuie sa te pregatesti inainte

Desi pentru marea majoritatea a femeilor, vizita la medicul ginecolog este neplacuta, o astfel de consultatie este absolut necesara.

Ce trebuie sa faci inainte de a te duce la medic?

In primul rand ai grija de igiena ta, epileaza-te, spala-te (insa numai deasupra). Cu 24 ore inainte, nu intretine relatii sexuale si nu face dusuri intravaginale pentru ca medicul sa-ti poata lua din secretia vaginala. Consultul ginecologic este recomandat sa se faca dupa menstruatie, la 5-8 zile dupa ce aceasta s-a terminat.

Fii sincera:

Inainte de consult, medicul ginecolog iti va face o fisa personala la care iti va adresa si cateva intrebari. De exemplu, te va intreba daca ai avut intreruperi de sarcina, scurgeri neobisnuite, miros neplacut sau dureri. Trebuie sa fii sincera, pentru ca iti vei ajuta medicul ginecolog sa iti puna un diagnostic corect. Relatia dintre tine si medicul ginecolog trebuie sa fie una relaxata, iar tu trebuie sa te simti libera sa ii pui orice intrebare doresti.

Relaxare:

In timpul consultatiei, trebuie sa stai relaxata, pentru a nu simti disconfort abdominal sau vaginal. De regula, medicii folosesc lubrifiant inainte de a introduce valva.

La un consult obisnuit se recomanda sa ceri un test Papanicolau, examinare de secretie vaginala si ecografie intravaginala. Sunt cele mai importante teste pe care le poti face, pentru ca sunt singurele care iti spun daca ai o infectie vaginala, celule canceroase sau chisturi si malformatii ale uterului sau ovarelor.

Sanii:

Pentru consultul sanilor trebuie neaparat sa mergi dupa menstruatie si niciodata inainte. Daca alegi sa faci ecografie, trebuie sa stii ca nu este permisa folosirea deodorantului pentru ca petele de la el pot fi confundate cu posibilele chisturi. Daca inainte de ecografie, medicul ginecolog te palpeaza, il poti ruga sa iti explice cum sa faci si tu acasa. Cel mai bun medic poti fi chiar tu.

 

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

 1. Reply
  Mason Storm Dan Pintican

  MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA
  CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE
  LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES-
  PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI
  EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI
  MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN
  LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE
  DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

Leave Your Comment