Vitamine destinate unui păr sănătos

Vitamine destinate unui păr sănătos

Vitaminele sunt esențiale pentru a avea un păr frumos și sănătos, cu atât mai mult în perioada de iarnă când nu-ți poți asigura aportul necesar de vitamine din fructe și legume.

Cele mai importante vitamine pentru păr le poți consuma fie din suplimente, fie din anumite alimente, așa că alege varianta cea mai potrivită pentru tine.

female face with long beauty hairVitamina A: are antioxidanți puternici, care ajută părul să nu se mai rupă. De asemenea, vitamina A ajută la producerea de sebum sănătos care să hidrateze atât scalpul, cât și părul. Dacă nu ai suficientă vitamina A, părul devine uscat. Ce alimente poți consuma? Pește, carne, lapte, brânză, ouă, broccoli, varză, morcovi, pere, caise, spanac.

Vitamina C: asigură o strălucire sănătoasă a părului, vitamina C aplicată direct pe păr fortifică firul, făcându-l mai puternic. Carențele de vitamina C pot face firele să se despice și să se usuce. Consumă portocale, mango, kiwi, roșii, cartofi, ardei gras, căpșune.

Vitamina E: este recomandată cu precădere părului creț, pentru că asigură o elasticitate a buclelor, facând părul să fie mai elastic. Poți consuma nuci, semințe în stare crudă, roșii, spanac, germeni de grâu și uleiuri vegetale.

Biotina sau vitamina H: este o vitamină găsită de regulă în produsele cosmetice destinate îngrijirii părului. Este ideală persoanelor cărora le cade părul. Biotina o poți consuma din ouă, cereale întregi sau supliment din floarea soarelui.

Tu cum îți îngrijești părul?

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment