Viata ta sau a altcuiva – A cui viata o traiesti?

Viata ta sau a altcuiva – A cui viata o traiesti?

Fiecare dintre noi suntem niste actori, unii cu propriul lor scenariu, insa mai sunt si altii care joaca dupa scenariul altora. Cand suntem mici exista tendinta de a alege in functie de dorintele parintilor, ni se spune sa facem tot ce ei nu au reusit sa faca, ei aleg pentru noi sau ne lasam influentati de profesori. Apoi, timpul trece, devenim adolescenti si incep sa apara intrebarile. Odata cu intrebarile apar si deciziile pe care ar trebui sa le iei de unul singur si sa ti le asumi.

Daca ai ajuns la varsta cand poti face diferenta dintre decizia ta si a altora, te intrebi daca traiesti ceea ce iti doresti? Te gandesti ca esti doar o marioneta a vietii si ca inca nu ai puterea sa faci ceva cu viata ta? Ei bine, afla ca tu poti sa schimbi totul.

Gandeste-te ca ai nevoie de un personaj principal si de un scenarist si pana sa iti pui intrebarea cine ar trebuie sa fie unul si cine ar trebui sa fie celalalt, iti spunem noi ca le poti face pe amandoua si le poti face chiar bine.

Alege sa fii tu, fara a te simti obligat/a ca trebuie sa faci pe plac cuiva, alege sa faci totul cu placere, acorda-ti timp pentru tine, astfel incat sa nu te lasi influentata de ceilalti, imbraca-te cum iti place tie, nu cum le place altora, asculta muzica ta preferata, mergi in locurile care iti plac atunci cand simti nevoia si nu atunci cand au altii disponibilitate.

Un alt aspect important este sa faci lucrurile din suflet si nu din obligatie, pentru ca te otravesti. Daca nu te simti bine sa faci ceva pentru ceilalti, nu o face. Este dreptul si decizia ta sa nu faci lucrurile care nu-ti plac, insa atunci cand esti in jurul persoanelor dragi tie, spune-le de ce nu poti face un lucru.

Priveste-te in oglinda si incearca sa te placi. Increderea de sine este foarte importanta, asa ca incearca sa fii asa cum tie ti-ar placea.

Tu a cui viata traiesti? Esti ceea ce ti-ai dorit? Te multumesc alegerile tale?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment