Varză murată la butoi – Află care este reţeta tradiţională de varză murată

Varză murată la butoi – Află care este reţeta tradiţională de varză murată

Varza murată o poţi folosi atât ca acritură la diferite mâncăruri, cât şi pentru sarmalele în frunză de varză, aşa că nu uita să-ţi îmbogăţeşti cămara cu un butoi de varză murată!

Ingrediente: (pentru un butoi de 60 kg)

-5 kg varză

– o legătură de crengi uscate de mărar

– o legătură crengi schinduf

– 2 kg sare grunjoasă

– 1 lingură orez

– boabele de la un porumb

– 4 rădăcini de hrean.

Mod de preparare:

Varza se curăţă de foile uscate sau tăiate. Se scoate miezul de la varza (cotorul) şi se pune o bucăţică de hrean şi o lingură de sare.

Se lasa de seara până dimineaţa cu sare peste varză. Se aşează în butoi cu partea cu sare în sus. Este de preferat ca varya să fie cumpărată după dimensiunea butoiului. Se adaugă mărarul, schinduful şi hreanul rămas. Se adaugă orezul pentru scăderea acidităţii şi porumbul pentru a căpăta o culoare frumoasă de galben. Butoiul se umple cu apă.

După 2-3 zile varza se vântură, această operaţiune fiind necesară de 2-3 ori. Într-un butoi de 60 kg sunt aproximativ 30-35 l de zeamă.  Se aşează într-un loc ferit de îngheţ şi căldură. Varza murată poate fi folosită după 2-3 săptămâni (în funcţie de temperatura de depozitare).

Ai grijă să nu laşi varza într-un loc prea rece, pentru ca poate degera.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment