Varză călită cu afumătură – Rețetă ușoară de varză

Varză călită cu afumătură – Rețetă ușoară de varză

Ingrediente:

– o varză mică

– o ceapă

– 2 roșii

– afumătură (ciolan, costiță)

– dafin

– piper negru boabe

– sare

– ulei

Mod de preparare:

Se curăță varza de primele foi și se spală, apoi se taie în două și se taie solzi. Varza astfel tăiată se frământă cu sare pentru a se înmuia. Între timp se toacă ceapa mărunt și se taie afumătura felii (eu am folosit bacon).

Se pune o lingură de ulei la încis și se călește ceapa, peste care se adaugă afumătura și roșiile tocate mărunt fără pieliță. După ce s-au călit toate, se adaugă varza cu un pahar cu apă, se amestecă ușor și se lasă la fiert cu capac. Se mai adaugă două pahare cu apă când varza s-a înmuiat și se mai amestecă din când în când. Aproape de final se adaugă o lingură de bulion, o frunză de dafin, boabele piper și sare (atenție la sare, afumătura este de regulă sărată și dacă ați frământat varza cu sare este posibil sa nu mai fie nevoie).

Se poate servi cu ardei iute.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment