Varice – Simptome si tratament

Varice – Simptome si tratament

Varicele sunt vene umflate si dilatate, care pot provoca disconfort, durere si chiar arsura. De regula, varicele apar pe membrele inferioare.

Varicele apar datorita unor disfunctionalitati ale valvelor din interiorul venelor, impiedicand astfel fluxul normal al sangelui dinspre membrele inferioare catre inima. Pe masura ce vena afectata devine mai mare, aceasta capata un aspect similar unui lant. Cand venele capata o culoare mov inseamna ca sangele stagneaza in vena afectata.

Cele mai afectate persoane sunt femeile, pentru ca schimbarile de hormoni produc sensibilitatea elasticitatii venelor, de altfel obezitatea si statul indelungat in picioare contribuie la aparitia acestora.

Daca varicele nu sunt intr-un stadiu grav, le puteti trata cu remedii naturiste, precum un extract din copacul japonez Pagoda, extractul din castan porcesc, hamamelis sau vitamina K.

Se recomanda ecografia Doppler si consult de specialitate inaintea inceperii oricarui tratament. Pentru a scapa de senzatia de picioare obosite trebuie sa le sprijiniti pe doua perne pentru a le tine mai ridicate decat restul corpului.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment