Unghiile la control – Cum trebuie sa arate unghiile sanatoase

Unghiile la control – Cum trebuie sa arate unghiile sanatoase?

Forma unghiilor, petele sau striatii sunt semne ale unor posibile boli si carente din organismul tau.

1. Forma modificata a unghiilor: unghiile concave, una sau mai multe, pot indica: o stare de anemie prin lipsa de fier , carenta de vitamina C.

2. Striatii pe unghii: dungile mici paralele pe suprafata  unghiilor  se pot datora infectiilor grave, intoxicatiilor sau lipsei de  calciu.

3. Unghii colorate: petele albe pe unghii sunt semnele unei anemii, unghiile galbui pot fi urmarea unor micoze , unor tulburari ale ficatului sau ale vezicii biliare, unghiile de culoare rosie pot indica tulburari in circulatia sanguina, unghiile albastrui pot indica tulburari ale circulatiei venoase sau tulburari pulmonare.

Unghiile trebuie sa aiba o culoare roz, nici prea pala sau stearsa, dar nici prea evidenta, fara sa se exfolieze sau cele enumerate mai sus.

Tu ce probleme ai la unghii?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment