Unghiile au nevoie să respire

Este necesar să laşi unghiile să respire?

Toate ne dorim să avem unghiile perfecte, căci acestea spun multe despre o persoană, deci cu cât sunt mai frumoase şi mai bine îngrijite, cu atât vei fi privită cu mai multă admiraţie. Pentru a păstra unghiile perfecte este necesară întreţinerea lor, manichiura. Poate oja, dacă este folosită prea des să afecteze unghiile, nelăsându-le să respire?

Nimic nu completează o ţinută aşa cum o face o manichiură bine făcută. Fie că sunt lungi sau scurte, unghiile decorate cu ojă dau un plus de feminitate și eleganță. Să porţi ojă un timp foarte îndelungat poate fi periculos, însă nu din motivele vehiculate cândva, pe care probabil le-am auzit noi, mamele noastre şi chiar bunicile.

unghiileMit sau realitate: Au nevoie unghiile să respire?

Nu-i aşa că vi s-a spus să nu purtaţi tot timpul ojă, să faceţi pauze periodice, pentru că unghiile au nevoie să respire? Ei bine nu, unghiile nu respiră, acestea îşi primesc nutrienţii prin sângele transportat către ţesutul vascularizat care se găseşte sub unghii. Asta înseamnă că nu, unghiile nu au nevoie de oxigenare periodică.

Desigur, asta nu înseamnă că puteţi folosi ojă luni întregi fără consecinţe. Din pricina solvenţilor conţinuţi de ojă şi a acetonei folosite la înlăturarea ojei, în timp, unghiile se pot îngălbeni, stratul superficial de celule ce protejează suprafaţa unghiei are de suferit, putând apărea şi leuconichia. Aceasta se caracterizează prin pete albe, de dimensiuni mari, cu aspect poros. Alte modificări ale unghiei ce pot apărea din pricina folosirii ojei în exces sunt striaţii şi denivelări în structura unghiei.

Cum trebuie să îngrijeşti unghiile

Formarea unei rutine, din care să facă parte şi o perioadă de repaus, este esenţială pentru păstrarea unor unghii frumoase şi sănătoase. Încercaţi să faceţi pauză de una-două zile la câteva săptămâni în care unghiile sunt acoperite de ojă. Dacă aveţi unghiile mari poate fi dificil să luaţi această pauză, dat fiind faptul că oja protejează la rândul ei şi întăreşte unghiile, făcându-le mai puţin predispuse la exfoliere şi rupere. Dacă preferaţi unghiile scurte, este cu atât mai uşor ca periodic să luaţi o pauză de la ojă.

Unghiile sănătoase au o culoare roz, la bază prezintă un semicerc, numit lunulă, şi care trebuie să fie mai deschis la culoare decât restul unghiei. Suprafaţa unghiei trebuie să aibă un aspect neted, uşor lucios, iar acest luciu nu ar trebui pilit vreodată, întrucât înlăturarea stratului superficial de protecţie poate permite intrarea bacteriilor şi dezvoltarea infecţiilor.

Rutina trebuie să includă de asemenea înmuierea cuticulelor, pe care nu este recomandat să le tăiaţi, ci să le hidrataţi cu cremă specială sau ulei de măsline, şi să le împingeţi cu beţişoare de bambus special concepute în acest scop.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment