Unghii exfoliate – De ce se exfoliaza unghiile si ce tratament exista

Unghii exfoliate – De ce se exfoliaza unghiile si ce tratament exista

Nu de multe ori am auzit in jurul meu ca unghiile exfoliate sunt cauza unor carente ale organismului. Este o idee gresita, pentru ca unghiile se exfoliaza atunci cand tu le supui unor traume, precum: spalatul des pe maini, folosirea excesiva a acetonei, deschiderea cutiilor de suc sau conserve. Toate aceste traume fac unghia casanta, subtire si usor de exfoliat.

Cel mai mare dusman ale unghiilor este apa. In timpul in care speli vase ele se usuca si devin mai slabe.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de unghiile exfoliate?

Schimba-ti obiceiurile:

1. Foloseste manusi de cauciuc atunci cand speli vase sau cand ai alte treburi gospodaresti.

2. Dupa ce te speli pe maini, da-te imediat cu o crema puternic hidratanta si insista mai mult in jurul unghiilor.

3. Alege dusul in locul unei bai fierbinti, nu numai unghiile tale vor avea de suferit, ci intreg corpul. Dupa fiecare baie/dus se recomanda hidratare intensa a corpului.

4. Alege sa desfaci cheita conservelor cu ceva ascutit precum un cutit si nu mai folosi unghiile.

5. Nu-ti coji lacul de unghii.

6. Cand folosesti pila fa-o intr-un singur sens, astfel vei evita ruperea lor.

7. Daca unghiile tale s-au rupt deja, da-le cu un lac intaritor. (pentru a evita exfolierea se recomanda sa dai putin lac si sub unghie).

8. Dupa stergerea unghiilor cu acetona, incalzeste putin ulei de masline (cat sa fie suportabila temperatura) si maseaza fiecare unghie in parte. In felul acesta vei obtine unghii mai stralucitoare si hidratate.

Daca te confrunti cu unghii casante, care se exfoliaza, nu alege gelul sau unghiile permanente inainte de a-ti rezolva problema. Nu vei face altceva decat sa iti distrugi toate unghiile.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment