Unde sunt cele mai multe bacterii?

Unde sunt cele mai multe bacterii? Peste tot, însă există câteva locuri care necesită ceva mai multă atenție din partea ta.

Iată unde se pot afla cele mai multe bacterii:

1. Filtrul de cafea: umiditatea crescută este un adevărat rai pentru bacterii, fiind prezente în proporție de 20-30% în aparatele de cafea, mai ales cele pe care le găsești în clădirile de birouri sau magazine. Mucegaiul și praful sunt prezente în orice aparat care nu este curățat corespunzător, însă 9% reprezintă germeni coliformi, un grup de bacterii ce includ E. Coli.

Dacă ai un filtru de cafea acasă, umple rezervorul cu oțet alb, așteaptă 30 minute și dă-i drumul ca și cum ai face o cafea, repetă procesul de câteva ori cu apă curată.

obiceiuri-murdare2. Blenderul: ca să-l cureți bine trebuie să-l desfaci, altfel riști să îți pregătești un smothie cu microbi. Blenderele sunt printre cele mai murdare obiecte din bucătărie, așa că scoate-l din priză și curăță-l foarte bine. Optează pentru un blender vertical, se curăță mai bine și mai ușor.

3. Telefonul în baie: Când tragi apa, se produc aerosoli cu microbi precum E. Coli care pot ajunge pe telefonul tău. Mai apoi, îl vei ține lipit de față, ceea ce poate duce la o acnee severă. Șterge-ți zilnic telefonul cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta bacteriile.

4. Îți pui picioarele pe măsuța de cafea: bacteriile de pe încălțăminte vor migra și pe masa de cafea, ceea ce poate fi o problemă dacă pui mâna pe ea și apoi mănânci fără să te mai speli. Șterge masa cu soluții dezinfectante constant.

5. Sala de fitness: în fiecare sală se recomandă prosopul propriu, însă testele arată că bacteriile din sală sunt inofensive spre deosebire de cele care se găsesc în vestiar și baie. Nu te așeza niciodată pe banchete și nu intra în duș fără papuci personali. Există riscul să iei Candida și Klebsiella.

6. Periuța de dinți: se schimbă la cel mult 3 luni sau chiar mai des. Mulți fac greșeala de a pune periuța într-un capac pentru a le proteja, însă mediul umed și închis favorizează mai mult apariția microbilor care pot duce la afecțiuni grave ale gingiilor.

7. Buretele de spălat vase: spre deosebire de vasul de WC unde se găsesc în mod normal în jur de 50 de bacterii de tip E. Coli și Stafilococul auriu, buretele de spălat vase și tocătorul pot avea de 200 ori mai multe bacterii. Buretele de vase se schimbă cât de des se poate, cât despre tocător este bine să-l fierbi înainte să-l folosești.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment