Un kilogram de fericire, vă rog!

fericire

Dacă ne-am putea duce la piață să cumpărăm câte un kilogram de fericire, ce bine ar fi! Și ce bine ar fi dacă fericirea aia ne-ar fi suficientă. Dar nu e. Pentru că sunt puțini oameni care au învățat că fericirea nu e de vânzare. Sunt puțini oameni care au învățat că fericirea nu constă în lucruri materiale.

Un kilogram de fericire, vă rog!

Cum ar fi să ai un meniu la dispoziție și de fiecare când ți-e foame de liniște sau de-o stare de bine, pur și simplu să comanzi? Să ți se pună efectiv în farfurie, să te hrănești atât cât trebuie, ca mai apoi să o poți lua de la capăt?

Fericirea nu se comandă! Aș îndrăzni să spun că se învață. Vă aminți cu câtă bucurie primeam o ciocolată când eram mici? Vă amintiți cât de fericiți eram când ne băgam picioarele în cel mai moale noroi? Nu suntem noi de vină, dar uităm. Uităm că am fost cândva fericiți și cu lucrurile pe care acum le considerăm banale. Uităm că fericirea nu înseamnă mândrie, ambiție, bani și-o nuntă fastuasă. Sau lucruri din astea, de le cere societatea și care nu te-ar face neapărat mai fericit.

Să vă dau câteva exemple:

1. Mărită-te mai repede, că trece timpul! Timpul cui? De ce ar trebui să faci asta mai repede și atunci când trebuie? De fapt, nici măcar trebuie nu există. De ce să nu o faci atunci când simți? Cine a inventat timpul pentru măritiș?

2. Visezi la cai verzi pe pereți! Toți avem pasiuni și idealuri, dar de ce trebuie să hotărască altcineva pentru tine și să-ți spună că nu e real ceea ce-ți dorești? De ce ai renunța la ceea ce te-ar face fericit numai pentru că sunt persoane care nu rezonează cu tine?

3. Alții au un salariu mai bun decât al tău! Dar tu nu ești alții, ci ești unic. Și dacă ai renunțat să mai visezi la cai verzi pe pereți, poate că acesta este și motivul pentru care nu ai un salariu la fel de bun ca restul.

4. Meriți ceva mai bun! Cine știe cel mai bine, în afară de tine, ce e cel mai bun? De ce ar trebui să conteze părerea altora despre ceea ce te face fericit?

un-kilogram-de-fericireNu găsești câte un kilogram de fericire de fiecare dată când vei tânji după ea. Fericirea ți-o faci singur. Chiar dacă asta ar putea înseamna să fii cel mai căpos om de pe pământ pentru alții. Chiar dacă asta ar însemna că pentru alții nu ești nimic altceva decât un visător sau un muritor de foame. Până la urmă, unde vor fi ei când îți vei vrea fericirea? Nicăieri.

Fericirea înseamnă să te bucuri că e dimineață, să te bucuri de fiecare lucru mărunt, să te bucuri de ceea ce-ți place. Fericirea înseamnă să fii atât de egoist, încât să nu mai ții cont de ceea ce spun regulile. Sau cel puțin, urmează-ți propriile reguli.

Pentru tine ce înseamnă fericirea?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment