Un bărbat nu va aprecia niciodată o femeie pentru care nu trebuie să depună efort

Un bărbat nu va aprecia niciodată o femeie pentru care nu trebuie să depună efort și sunt cuvinte la fel de valabile și pentru femei.

Ai văzut cât de mult prețuiești mașina aceea pentru care ai muncit până ți-au ieșit ochii din cap? Așa… ca la melc! Ei bine, cam așa stă treaba și cu bărbatul. Sigur, trăim vremuri moderne. Bărbații ajung să arate cu degetul către femei. Că sunt egoiste, posesive,  că vor să obțină și o a doua, a treia oară. Unii bărbați, de fapt.

Că e azi, că e peste o lună, tot aia se întâmplă. Păi dacă e tot aia, de ce să nu aștepți? De ce să nu muncești puțin pentru femeia aia? Să fie, oare, frica de o eventuală dezamăgire sexuală? Mna. Să despicăm firul în patru, zic.

Ce se întâmplă dacă te culci cu el din prima seară?

1. Nu mai pierzi timpul. Dacă vă e frică să nu fiți dezamăgiți de compatibilitatea sexuală, atunci putem spune că nu mai pierdeți timpul.
2. Poate fi mai intens. Cât de tare te sperii când cineva sparge un balon fără să te aștepți? Boom! Așa e prima dată. Te lovești de toți pereții și gata.
Și cât de tare te mai sperii când știi că urmează să fie spart un balon? Nu prea. Nu-i așa? Când știi ce urmează, ești mai pregătit. Îți iei măsuri de precauție. Vezi diferența?
3. Pierzi elemente importante. Dacă balonul se desumflă rapid, s-ar putea să nu apuci să-i afli nici măcar numele. Nici ce-i place, nici ce principii are, nici cum reacționează în situații tensionante, nici dacă-i însurat. Lucruri importante, de altfel.

Ce se întâmplă dacă nu te culci cu el din prima?

1. Vă oferiți unul altuia timp. În prima situație am spus contrariul. Într-un fel. Când nu vă aruncați direct în pat, înseamnă că vă oferiți timp. Poate fi numită și ca pe o măsură de protecție. Ai timp să descoperi ce fel de om e, ai timp să afli dacă are sau nu o relație, ai timp să-i descoperi intențiile.
2. Poate fi mai intens pe termen lung. Și din prima poate fi intens, dar mai târziu poate fi și mai bine de atât. Gândește-te la cel mai sofisticat desert. Să presupunem că bălești chiar acum la el, dar se pregătește greu. Trebuie să aștepți. Și cu fiecare minut care trece, devii din ce în ce mai curios să afli de ce durează atât. Va fi bun? Va merita așteptarea? S-ar putea să-ți placă foarte mult sau s-ar putea să simți dezamăgire. Dacă se lasă cu dezamăgire, vei trece repede peste. Dezamăgirea poate fi depășită mai ușor decât regretul. Dar dacă îți place mult, realizezi cât de prețios devine desertul dintr-odată?
3. Culegi mai multe informații. Ok. Spuneam că poate fi intens și din prima, dar atunci când acorzi o țâră de atenție și culegi informații despre omul de lângă tine, vei ști ce să faci ca să fie intens. Și nu o dată, de două ori. Tot timpul. Mai mult decât atât, culegând informații, poți afla din timp dacă sunt la mijloc lucruri peste care nu poți să treci.

Acum, ca să revenim la oile noastre, de ce un bărbat nu va aprecia niciodată o femeie pentru care nu trebuie să depună efort?

Țin să precizez: a nu se înțelege acel „efort” greșit. Asta nu înseamnă că trebuie să-l pui pe săracul bărbat să dea cu mopul și aspiratorul prin casă. Nu despre acel efort vorbesc. Vorbesc despre așteptare, care nu de puține ori se traduce prin „efort”.

Acum, ca să duc sinceritatea până la capăt, e o prostie să spun „bărbatul nu va aprecia”, corect ar fi fost „omul nu apreciază”, căci nu există o diferență între bărbat și femeie, în situația asta, cel puțin. Prea repede e riscant. Aș fi vrut să spun că prea repede nu e bine, dar să zicem… E riscant. Ăștia suntem. Ne pierdem interesul repede. Cu toții. Gândește-te la copiii de bani gata. Cât de mult mai apreciază acei copii tot ce au dacă primesc totul atât de ușor? Mai cunosc ei valoarea banului?

Așa cum spuneam mai sus, dezamăgirea trece mai ușor decât regretul. Dacă depui puțin efort, îți poți oferi răspunsurile de care ai nevoie.

Una peste alta, nu zic să faci într-un fel anume, zic să faci așa cum simți, dar asumat. Cântărește întotdeauna lucrurile, apoi ia o decizie. Nu te aștepta să fii apreciată dacă te oferi pe tavă. Cu toții ne pierdem interesul repede. E ca și cum am găsi diamante la tot pasul. Ar mai fi ele atât de scumpe? Nu.

Sigur, există multe nuanțe aici, dar dacă vrei siguranță și frumos în viața ta, ai răbdare. Fie că ești bărbat, fie femeie.

Leave Your Comment