Uleiuri care îți hidratează părul imediat

ulei de cocos

Nimic nu e mai neplăcut decât părul deteriorat, fără luciu și cu un aspect nesănătos. Dacă tratamentele din comerț îți promit, de regulă, minuni pentru părul tău, dar la finalul zilei este la fel de aspru și cu un aspect tern, atunci este cazul să apelezi la uleiuri.

Printre multitudinea de uleiuri pe care le poți folosi, două sunt cele mai eficiente: uleiul de argan și uleiul de cocos. Sunt ideale pentru a reda strălucirea și vitalitatea părului, cu atât mai mult dacă au început să ți se despice vârfurile.

Iată cum acționează fiecare ulei în parte:

1. Uleiul de argan:

Nu degeaba este numit “aurul lichid al Marocului”! Uleiul de argan este bogat în vitamina E, acizi grași Omega-3, Omega-6 și Omega-9, ceea ce îl face uleiul ideal pentru păr.

Cum folosești uleiul de argan?

Pune câteva picături de ulei de argan în palmă, apoi aplică-l pe vârfurile firelor de păr deteriorate. Poți folosi 2-3 picături de ulei după fiecare spălare pe părul semi-uscat (atenție, evită să folosești placa de păr sau ondulatoarele) sau îl poți folosi ca mască, înainte de a-ți spăla părul. Atunci când vrei să-l folosești ca mască pentru păr, aplică mai multe picături în palmă și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Următorul pas este să-ți speli părul cum o faci de obicei.

Tips: Dacă ți se îngrașă părul foarte repede, aplică balsam înaintea șamponului. Părul se va degresa imediat.

2. Uleiul de nucă de cocos:

Cel mai bun ulei de nucă de cocos este cel virgin. Există studii care demonstrează că uleiul de cocos îți hidratează părul intens și te scapă și de mătreață. La fel ca uleiul de argan, uleiul de cocos este bogat în acizi grași cu rol protector, aderă ușor la keratină (principala proteină a părului) și previne ruperea și despicarea firelor de păr.

Cum folosești uleiul de cocos pentru păr?

De obicei, uleiul de cocos este mai solid, de aceea este recomandat să-l încălzești puțin înainte de a-l folosi. Atenție, uleiul nu trebuie să fie fierbinte, ci puțin cald, cât să nu simți diferența de temperatură pe piele.
Dacă nu ai părul gras, aplică uleiul de la rădăcină până la vârfuri, apoi înfășoară-ți părul într-un prosop curat sau cască de duș. Pentru o hidratare intensă, este recomandat să lași uleiul să acționeze peste noapte. Dacă nu poți face asta, este suficient să-l aplici la vârfuri și să aștepți măcar 30 de minute înainte de a-l spăla.

Găsești aceste uleiul în magazinele de specialitate sau în plafar, cât despre preț, nu sunt deloc scumpe în raport cu beneficiile pe care le au.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment