Ulei de cocos pentru păr și piele. 10 beneficii

ulei de cocos

Dacă ești în căutarea unui produs natural care să te ajute în rutina ta de înfrumusețare și nu numai, acest articol este pentru tine. Uleiul de cocos pentru păr și piele, este cel mai bun prieten, însă nu doar atât. Acesta oferă multe beneficii organismului uman.

Trăim într-o perioadă în care produsele cosmetice sunt atât de multe, încât nu prea mai știi ce să alegi, ce ți se potrivește și cum și când să le utilizezi. Teama de bolile secolului, ne îndeamnă să ne gândim la alte alternative, mai sănătoase și mai puțin nocive, pentru a le utiliza atunci când vine vorba de pielea și părul nostru.

Totul despre uleiul de cocos

Acest ulei este unul vegetal, care se obține din miezul fructului de cocos, uscat. Acesta are aproximativ 90% grăsimi saturate, ceea ce îl face nociv dacă este consumat foarte des în alimentația noastră, a oamenilor.

Beneficiile uleiului de cocos pentru față, piele și păr

1. Oferă strălucire părului tău

Dacă vei începe să utilizezi ulei de cocos, înainte de a usca părul și de a-l coafa, vei observa o strălucire aparte a firului de păr. Acesta va reuși astfel să protejeze părul de temperatura imensă a uscătorului de păr sau al celorlalte ustensile pe care, noi, femeile, le utilizăm des.

2. Reduce mătreața

Dacă ai probleme și te confrunți cu mătreață, află că uleiul de cocos te poate ajuta să scapi de această situație neplăcută. Pentru asta, încearcă de fiecare data, înainte să te speli pe cap, să te masezi pe scalp, cu ulei încălzit, de cocos. După câteva ședințe de masaj al scalpului, vei observa îmbunătățiri.

3. Bun pentru părul deteriorat

Dacă părul tău a trecut prin multe procese chimice, vopsit, decolorare, coafat des și altele, este timpul să introduci în rutina ta, uleiul de cocos. Acesta este foarte hrănitor și va reuși să ofere putere firului de păr pentru a-și reveni mult mai rapid și mai sănătos.

4. Demachiant natural

Multe femei aleg să se demachieze cu acest ulei. Aplicat pe dischetele demachiante, poate fi foarte bun pentru a elimina machiajul de pe ten. Apoi, pentru hidratare, puteți folosi, tot uleiul de cocos, numai bun pentru a preveni îmbătrânirea pielii. Te bucuri de un produs sănătos și, în același timp, faci economie.

5. Introdu-l în măștile pentru față

Dacă ești genul care își prepară acasă, măștile și diverse produse cosmetice, încearcă să adaugi în acestea și uleiul de cocos. Acesta face pereche bună cu turmericul și mierea. Ambele fiind antiinflamatoare naturale și sunt potrivite pentru un ten cu acnee.

6. Hidratează pielea

Indiferent dacă îl folosești doar pe față sau și pe corp, faci o alegere bună. Uleiul de cocos, datorită nutrienților din compoziție, ajută pielea să se mențină tânără și elastică mult timp.

7. Exfoliază și hidratează buzele

În sezonul rece, buzele se usucă și devin greu de suportat. Deși, există pe piață tot felul de creme pentru această problemă, poți încerca să creezi un exfoliant natural din zaț de cafea și ulei de cocos, apoi, doar ulei de cocos pentru hidratare.

8. Potrivit pentru epilare

Dacă obișnuiești să folosești lama pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp, încearcă să aplici înainte ulei de măsline, în locul gelului de duș sau al spumei de ras. Astfel vei evita iritarea.

9. Ajută la tratarea psoriazisului

Nu, nu te va vindeca de psoriazis, și tu știi asta, însă va reuși să înmoaie cojile pe care psoriazisul le lasă pe corpul tău. Aplică ulei de cocos pe zonele afectate cât de des poți, te va ajuta enorm. În plus, uleiul de cocos, conține vitamina C, vitamina E, foarte bune pentru astfel de boală.

10. Curăță dinții

Dacă pregătești o pastă din ulei de cocos și bicarbonat de sodiu, pastă pe care să o folosești pentru a te spăla pe dinți, vei observa că dinții tăi, în timp, vor deveni mai albi. În același timp, uleiul de cocos conține antioxidanți și astfel ajută la eliminarea toxinelor și bacteriilor care se pot afla în gura ta.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment