Tusea – Remedii naturiste pentru tuse

Tusea – Remedii naturiste pentru tuse

Tusea poate fi provocată de răceli, viroze sau dacă există o substanță iritantă care stimulează nervii din tractul respirator, precum: fumatul, parfum, condimente, acid gastric sau mucus.

Dacă te confrunți cu o tuse permanentă poți apela la câteva remedii din grădină:

– Mierea de albine: are proprietăți antiseptice, dar și calmante asupra gâtului. Consumă câte o lingură de miere la fiecare 60 minute, până simți ca te-ai mai calmat. De asemenea, poți combina mierea cu zeamă de lămâie și ceai.

Tuse– Ridichea neagră: se scobesc două ridichi negre în mijloc, după ce au fost spălate bine și se adaugă zahăr sau miere de albine în acea scobitură. Ridichile se pun într-un castron lângă o sursă de căldură. Pe măsură ce vei obține siropul, scobitura se mai umple cu miere sau zahăr până când ridichea pare să se usuce.

– Ceaiul de ceapă: ceapa este un antibiotic natural alături de usturoi, având vitamina B și C. Pentru ceai, se pune o ceapă potrivită la fiert, spălată, cu tot cu coajă și se lasă pentru aprox. 10 minute la fiert. Când este gata, se adaugă miere de albine și se consumă ca atare.

– Hreanul: îl poți consuma în orice fel dorești, fie în stare crudă, fie la mâncare. La fel ca și ceapa este un antibiotic natural foarte eficient, care nu trebui să-ți lipsească din dieta zilnică, mai ales în sezonul rece.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment