Tu cum îți hrănești sufletul?

Ni se spune ce să mâncăm pentru un organism sănătos, ce exerciții să facem pentru un corp tonifiat, dar aproape niciodată nu vorbim despre suflet. Sunt atât de puțini oameni care îndeamnă la bucurie și nu înțeleg de ce. De ce ar fi asta mai puțin important decât sănătatea fizică?

Ai fost vreodată la un curs de dezvoltare personală?

Cumva, aceste cursuri de dezvoltare personală au parte de aceeași reacție când sfătuiești pe cineva să meargă la psiholog. Psihologul este cel care te ajută să te descoperi, psihiatrul este cel care tratează afecțiunile mentale. E o diferență majoră și cu toate astea, oamenii încă fac confuzie între cele două.

Să revenim. Ce sunt cursurile de dezvoltare personală?

Sunt acele clase în care un specialist te poate ajuta să devii motivat, să lași fricile deoparte, să te cunoști mai bine, să interacționezi mai eficient cu colegii de muncă, să-ți descoperi pasiunile, să-ți faci prieteni noi. Și lista poate continua.
Vezi tu, cu toții suntem diferiți, iar asta ne face speciali. Și dacă suntem diferiți, cum ai putea să-l înțelegi pe cel de lângă tine dacă nu înveți cum să faci asta? Sau cum ai putea să știi care este „adevăratul tu” dacă nu încetezi să-i asculți pe ceilalți mai mult decât pe tine însuți? Pare simplu ce spun, însă vei fi surprins să afli că e mai dificil de atât. Să-ți faci pe plac este mai greu decât să faci pe plac altora, așa-i?

Apasă butonul de STOP chiar acum și fă ce-ți dictează sufletul!

Prea des uităm să facem lucruri care ne plac sau ne plăceau odinioară. Prea des ne dăruim viața și timpul pentru alții, însă pentru noi ce facem?
Îți plăcea să desenezi când erai copil? Poate că părinții tăi te-au descurajat spunându-ți că mai bine devii avocat. Dar ce te oprește să iei lecții de pictură acum, când nu-ți mai dictează nimeni ce să faci?
Îți plăcea să dansezi și visai să devii o balerină celebră? Du-te la cursuri și dă-ți voie să visezi în continuare.
Îți plăcea să scrii? Ia-o de la capăt!

Îmi place o vorbă mult de tot: Tu ești propriul tău stăpân și ai dreptul să faci tot ce îți face plăcere. Și de aici îți mai spun așa: Realitatea părinților, prietenilor sau a străinilor nu e și realitatea ta. Dacă tu știi că vrei să desenezi, fă asta! Tu ești tu, părerile și pasiunile tale sunt numai ale tale. Nici mama ta, nici iubitul sau iubita ta și nimeni altcineva nu va trăi în pielea ta. Așa că oferă credit gândurilor tale și transformă-le în realitate. O să vezi ce bine e!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment