Trucuri utile ca să nu faci bătături de la pantofi

Ştii cum să eviţi bătăturile?

Ai avut vreodată bătături de la o pereche nouă de pantofi? Sau poate îți place să dansezi și te trezești mereu cu mici umflături dureroase pe degetele de la picioare. Bătăturile pot fi inconfortabile, dar sunt, de asemenea, destul de comune și ușor de prevenit. Bătătura reprezintă un strat protector format din celule moarte ale pielii, care poate apărea din cauza frecării repetate. Aceasta este de formă conică și are un miez noduros către interior. Acest nucleu poate presiune pe nervi și provoacă dureri ascuțite. Dacă bătătura se dezvoltă între degetele de la picioare, se păstrează umiditatea din transpirație și se numește bătătură moale. Bătăturile apar ca umare a frecării degetelor de la picioare unele între altele sau cu pantofii. Cele mai întâlnite cauze ale apariției bătăturilor sunt:

  • pantofii, șosetele sau ciorapii strâng prea tare degetele de la picioare
  • pantofii cu toc înalt aplică presiune pe degetele de la picioare
  • pantofii care ne sunt prea mari duc la alunecarea și frecarea piciorul în interiorul încălțărilor

Pentru a preveni apariția bătăturilor de la pantofi, poți urma câteva trucuri utile, care îți vor face viața mai ușoară.

Trucuri-utile-ca-să-nu-faci-bătături-de-la-pantofi1. Nu purta pantofi prea strâmți sau prea largi. Poți să-ți măsori picioarele la un cizmar profesionist, care îți va face perechile de pantofi personalizat, exact pe mărimea ta. Dacă nu ai timp sau bani pentru o pereche de pantofi personalizată, atunci îți recomand să ai răbdare în probarea și alegerea perechii potrivite pentru tine.

2. Cumpără pantofii la sfârșitul zilei
Acest truc se bazează pe faptul că, la sfârșitul zilei, picioarele sunt de cele mai multe ori umflate. Asigură-te că lungimea și lățimea ambilor pantofi este corectă. Spun pentru ambii pantofi, pentru că dimensiunea ar putea fi ușor diferită de la picior la picior. Poți lăsa un spațiu de aproximativ un centimetru între degetul mare și vârful pantofului. Dacă îți poți mișca degetele în pantofi, aceștia sunt prea strâmți.

3. Evită pantofii cu vârf ascuțit și cu tocuri înalte
Femeile care trebuie să poarte pantofi eleganți la muncă pot evita o parte din presiunea aplicată picioarelor lor prin folosirea unor pantofi comozi sau a adidașilor pe drumul până la muncă. De asemenea, dacă ai probleme dese cu bătăturile, încearcă să reduci din înălțimea tocului cât de mult posibil.

4. Repară-ți regulat pantofii
Pentru a nu avea probleme cu picioarele, este bine să-ți repari pantofii în mod regulat sau chiar să-i înlocuiești. Tălpile uzate pot proteja insuficient piciorul de șocul mersului pe suprafețe dure, iar căptușeala uzată poate încuraja formarea de bacterii. Tocurile uzate cresc presiunea neuniformă pe oasele picioarelor. Dacă tălpile sau tocurile pantofilor sunt inegale, consultă un ortoped în legătură cu pantofii sau tălpile de corectare.

5. Poartă o bucată de bumbac între degete
Pentru a amortiza eventualele bătături dintre degete, poți apela la folosirea unei bucăți de bumbac, lână de miel sau piele naturală în aceste spații. De asemenea, poți purta și ciorapi sau șosete groase pentru a lărgi pantofii prin casă, dacă sunt prea strâmți, însă nu recurge la această opțiune și când ieși din casă.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment