Trucuri pentru un machiaj rezistent

machiaj rezistent

Cum obţii un machiaj rezistent

Ţi s-a întâmplat să te aranjezi zeci de minute bune, să pleci perfect machiată de acasă, iar când te-ai întors să constataţi că tot efortul tău de a arăta impecabil a avut efect doar pentru câteva ore, căci la finalul zilei din machiaj au mai rămas doar câteva urme? Stai liniştită, toate am păţit-o la un moment dat, mai ales vara, când nivelul umidităţii e crescut, însă dacă urmezi câţiva paşi simpli poţi face machiajul să reziste o zi întreagă.

Fondul de ten – baza machiajului

Când alegi fondul de ten, ai grijă să nu conţină uleiuri, căci acestea pot contribui la eliminarea produsului de pe faţă, mai ales dacă ai un ten gras sau mixt. Tot acest tip de fond de ten poate avea un aspect lucios pe faţă, ceea ce nu e tocmai de dorit. Dacă ai nevoie să aplici corector, foloseşte-l înaintea fondului de ten.

Când aplici crema pentru hidratare înaintea fondului de ten, aşteaptă câteva minute pentru a te asigura că a pătruns în piele. Pentru o mai bună fixare, după ce aplici fondul de ten poţi folosi o pudră incoloră, care va oferi şi un aspect mat feţei.

Fardul de pleoape

Înaintea aplicării fardului poţi folosi un primer pentru a fixa fardul, sau puţin corector, pe care să îl întinzi pe toată zona pleoapelor. Fardurile pudră este mai rezistent, mai ales dacă este fixat în acest mod, iar un alt truc pentru a fixa fardul constă în aplicarea acestuia cu o pensulă sau un bureţel uşor umezit.

machiaj rezistentRimelul

Cea mai bună metodă de a împiedica mascara să îţi părăsească genele este să foloseşti un produs rezistent la apă. Chiar dacă nu ai motive să plângi, rimelul se poate prelinge şi din pricina umidităţii şi a transpiraţiei, dacă este cald.

Conturul de ochi

Când îţi conturezi ochii, optează pentru gel sau lichid în detrimentul creionului. Dacă nu ai îndemânarea necesară pentru a trasa conturul corect, iar creionul ţi se pare mai uşor de folosit, aplică stratul de creion, pentru ca ulterior să accentuezi liniile cu un contur lichid, căci acesta din urmă are mai multe şanse să reziste o zi întreagă pe pleoape.

Blush-ul, sau fardul de obraz

Textura fardului este foarte importantă, şi în funcţie de aceasta culoarea din obrajii tăi poate rezista mai multe ore, sau poate dispărea rapid. Optează pentru fardul cremos sau lichid mai degrabă decât pentru fardul pudră. Primele sunt mai puternic pigmentate decât pudra şi se fixează pentru o perioadă mai lungă de timp.

Rujul

Dacă doreşti ca rujul să reziste pe buzele tale cât mai mult timp, trebuie să alegi unul rezistent la transfer. Ţine însă cont de faptul că acest tip de ruj dezhidratează buzele, iar pentru a împiedica uscarea lor poţi folosi un gloss sau un balsam, însă acestea trebuie reaplicate periodic. Un alt truc este folosirea unui contur de buze în aceeaşi nuanţă cu cea a rujului, acesta împiedicând rujul să se extindă. Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte o pensulă pentru buze, care te poate ajuta să aplici straturi mai subţiri, dar mai multe, şi îţi oferă un control mai bun în timpul utilizării, pentru a nu depăşi conturul.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment