Trucuri de frumusețe ciudate din secolul al XIX-lea

În prezent, tehnologia este cea care ajută femeile să se mențină frumoase, însă în secolul trecut, femeile apelau la diferite trucuri pentru a se menține tinere și frumoase. Dacă la vremea respectivă trucurile de frumusețe erau considerate normale, acum sunt doar niște ciudățenii.

Iată la ce apelau trucuri apelau femeile în secolul al XIX-lea:

1.  Băi cu amoniac: foloseau câteva linguri în apa din cadă, de cel puțin două ori pe săptămână pentru că era considerat mai bun decât săpunul. Se pare că amoniacul curăța precum un săpun și exfolia pielea foarte bine.

2. Nu își spălau părul niciodată: la vremea respectivă, apa se considera dăunătoare părului, însă își ștergeau părul cu un prosop în fiecare zi. Un alt obicei ciudat era perierea lui timp de jumătate de oră la fiecare două zile.

3. Nu-și spălau fața niciodată: femeile din secolul trecut considerau că apa nu făcea bine porilor, motiv pentru care aplicau pe față un unguent pe bază de glicerină pe care îl ștergeau apoi cu piele de căprioară. Așa își mențineau femeile tenul catifelat, roz și curat.

4. Se spălau pe mâini cel mult o dată pe lună: Se considera că o mână frumoasă este una murdară, dar catifelată. La fel ca în cazul tenului, mâinile erau curățate cu glicerină și șterse apoi cu piele de căprioară. Vă imaginați câte bacterii aveau pe mâini?

5. Genele: Dacă în prezent femeile optează pentru extensii de gene, în trecut, femeile erau considerate ușuratice dacă aveau gene, așa că le tăiau la fiecare două-trei zile.

trucuri-frumusete6. Dantura: pe post de pastă de dinți, femeile foloseau urina pentru că avea un conținut mare de amoniac și albea dinții. Periuța de dinți era o crenguță cu un capăt franjurat.

Trucurile de frumusețe folosite de femeile din secolul trecut sunt cu siguranță ciudate și imposibil de acceptat de femeile din prezent care au totul la dispoziție: de la periuțe de dinți electrice, creme revoluționare antirid și tot felul de loțiuni de corp.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment