Trei măști cu turmeric pentru ten

turmeric

Indienii adoră acest ingredient, nu doar în bucătărie, ci și penntru proprietățile sale antifungice, antiinflamatorii și antiseptice. Rădăcina de turmeric conține uleuri volatile, monoterpene, un colorant galben, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă, polizaharide și sescviterpene.

Iată cele trei măști cu turmeric pentru ten:

1. Mască antirid cu turmeric:
Se amestecă două linguri de iaurt cu o jumătate de linguriță de turmeric măcinat până când se obține o pastă moale, dar omogenă. Se aplică pasta obținută pe tenul curățat înainte și se lasă să acționeze timp de un sfert de oră, apoi se clătește cu apă caldă. Aplică această mască de două ori pe săptămână și după numai o lună vei vedea deja rezultatele.

turmeric2. Mască împotriva acneei:
Turmericul are proprietăți antiinfamatorii, de aceea este un ingredient foarte bun împotriva acneei. Pentru prepararea măștii ai nevoie de o linguriță de gel de aloe vera, un praf de scorțișoară și un vârf de linguriță de turmeric. Amestecă ingredientele și aplică pasta obținută numai pe zonele afectate de acnee. Dacă ai coșuri pe spate sau chiar și pe decolteu, poți aplica această mască și lași să acționeze timp de 15 minute, apoi clătești cu apă caldă. Hidratează întotdeauna cu o cremă sau un ulei specific tenului tău.

3. Mască pentru un ten revitalizat:
Este o mască ideală pentru tenul obosit, tern și lipsit de strălucire. Pentru asta ai nevoie de două-trei linguri de iaurt gras, cu jumătate de linguriță de pulbere de turmeric. Se întinde compoziția obținută pe față și se lasă să acționeze timp de 20 minute. La sfârșit, se clătește cu apă caldă și se hidratează pielea cu o cremă specifică tipului tău de ten.

Sursă foto: rejuvenatedforlife.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment