Tratamente pentru ridurile din jurul gurii

ridurile din jurul gurii

Ridurile din jurul gurii îți dau bătaie de cap?

După vârsta de 35 de ani sau poate chiar mai târziu, căci depinde şi de moştenirea genetică, apar ridurile din jurul gurii, care adesea sunt adânci şi evidente. Există câteva moduri de prevenire şi ameliorare a lor, fără să fie nevoie să apelaţi la operaţii estetice.

Folosirea unei creme antirid este cel mai folosit şi cunoscut remediu împotriva ridurilor din jurul gurii. Acestea pot fi creme cu acid hialuronic, retinol şi antioxidanţi.

Dacă preferaţi o variantă mai ieftină sau mai naturală, puteţi încerca unele exerciţii care ameliorează aspectul şi corectează ridurile din jurul gurii. Folosind degetele arătătoare, masaţi zilnic timp de 2-3 minute ridurile de deasupra buzei superioare, liniile ce încadrează gura, dacă acestea sunt prea pronunţate, precum şi bărbia dacă este necesar. După una sau două luni de masare a acestor zone o dată sau de două ori pe zi, pielea îşi va recăpăta din elasticitatea pierdută, iar voi veţi observa diferenţe vizibile.

ridurile din jurul guriiPentru rezultate mai bune, puteţi încerca ca în timpul masajului să aplicaţi o capsulă de vitamina A sau E şi să favorizaţi absorţia în piele. Vitaminele sunt antioxidanţi naturali care stimulează regenerarea celulelor şi care încurajează producţia de colagen.

Un alt antioxidant perfect pentru a fi aplicat atât în scop preventiv, cât şi ca un remediu este uleiul obţinut din sâmburi de struguri. Acest ulei are şi un efect intens hidratant, deci poate fi folosit după curăţarea feţei pentru catifelare şi hrănire a pielii.

Cum să previi ridurile din jurul gurii

Pentru a preveni sau a încetini ridurile din jurul gurii este necesar să aveţi o rutină corespunzătoare de îngrijire a tenului şi să consumaţi cât mai multe alimente ce conţin antioxidanţi, precum fructele de pădure, spanacul sau broccoli. Un alt mod de a amâna apariţia ridurilor este să renunţaţi la obiceiurile nesănătoase, precum fumatul. Obiceiul de a fuma, pe lângă faptul că îmbătrâneşte tenul şi împiedică regenerarea corespunzătoare a celulelor, accentuează ridurile din jurul gurii din pricina expresiilor faciale din timpul inhalării din ţigări.

Tot pentru a preveni ridurile din jurul gurii trebuie să vă asiguraţi că atunci când aplicaţi cremele cu factor de protecţie împotriva radiaţiilor o faceţi pe întreaga suprafaţă a tenului, deoarece razele UV favorizează şi accentuează apariţia ridurilor.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment