Tratamente pentru călcâiele crăpate

călcâiele crăpate

3 reţete naturiste pentru călcâiele crăpate

Pentru că vine vara şi sandalele sunt asociate acestui anotimp, aruncă o privire către călcâiele tale. Sunt crăpate sau uscate? Cel mai probabil da, iar acest lucru e cauzat de lipsa unei rutine de îngrijire a pielii din acea zonă. Uite cum poţi trata călcâiele crăpate sau uscate pentru a scăpa de problemă înainte de a purta sandalele preferate:

Călcâiele crăpate au acel aspect inestetic din pricina celulelor moarte acumulate şi din cauza frecării la care sunt supuse zilnic în încălţăminte. Un prim pas este să scapi de celulele moarte, iar acest lucru îl poţi face în mai multe moduri:

călcâiele crăpate1. Tratament cu tărâţe şi ulei de măsline

Amestecă două linguri de tărâţe cu 1-2 linguri de ulei de măsline sau alt ulei vegetal intens hidratant, pentru a obţine o pastă. Înmoaie picioarele în apă caldă timp de câteva minute, tamponează-le cu un prosop moale până când se usucă. Aplică scrub-ul pe călcâie, masând pentru a favoriza eliminarea celulelor moarte. După 10 minute spală picioarele şi aplică o cremă hidratantă.

2. Baie cu sare amară şi ulei esenţial

Curăţă bine picioarele înainte să foloseşti acest remediu pentru călcâiele uscate. După acest pas, într-un vas cu apă caldă adaugă 3-4 linguri de sare amară, câteva picături de ulei esenţial de mentă şi o lingură de ulei de măsline. Lasă picioarele la înmuiat pentru 10-15 minute, apoi freacă pielea aspră cu o piatră ponce, insistând asupra bătăturilor şi a zonelor unde pielea este vizibil mai afectată. Clăteşte picioarele, tamponează-le cu un prosop şi hidratează-le folosind cremă.

3. Lămâie şi zahăr brun

Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie, adaugă 2 linguri de miere pentru hidratare şi 3 linguri de zahăr brun, pentru a obţine o pastă exfoliantă. Masează călcâiele uscate cu acest scrub timp de 4-5 minute şi clăteşte apoi cu apă caldă. Hidratează folosind cremă şi bucură-te de călcâie fine în doar câteva zile de repetat acest trament.

Pentru o foarte bună hidratare, după oricare din tratamentele exfoliante şi după ce aplici cremă hidratantă din abundenţă, încalţă-te cu o pereche de şosete de bumbac curate şi încearcă să dormi cu ele pe perioada nopţii.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment