Tratamente naturiste pentru varice

Dacă ai vene dureroase, dilatate și cu un aspect neplăcut (ieșite în relief), înseamnă că suferi de varice.
Varicele devin dureroase atunci când stai prea mult timp în picioare, însă durerea nu este foarte intensă, de aceea multe persoane pot ignora gravitatea acestei boli.

Când apar varicele?

Varicele apar atunci când valvele venoase nu mai funcționează corect și împiedică circulația sângelui. Primul simptom de luat în seamă este senzația de greutate în membrul respectiv.

Cum arată varicele?

Venele varicoase apar la suprafața pielii ca niște șnururi umflate, albastre. Atunci când suferi de varice există posibilitatea ca acestea să se rupă și să apară leziuni ulcerate, deschise la suprafața pielii. De regulă, varicele se localizează la nivelul gambelor și coapselor.

Ce tratamente naturiste pentru varice poți lua?

1. Alimentația:

Înainte de orice tratament, trebuie să faci schimbări în dietă pentru a ajuta circulația sângelui printr-un aport de nutrienți. Constipația este de evitat pentru că aceasta pune presiune pe vene, de aceea se recomandă o dietă bazată pe fibre (fructe, legume și cereale).
Trebuie să eviți consumul de sare și alimentele prăjite, carnea de porc, grăsimile animale, mâncarea procesată și produsele de patiserie.

2. Vitamina C:

Dacă ai varice trebuie să consumi fructe bogate în vitamina C, precum coacăze, vișine și afine. Aceste fructe sunt bogate atât în vitamina C, cât și în bioflavonoizi, care fortifică pereții vaselor de sânge. De asemenea, consumul de citrice ajută la funcționarea bună a capilarelor, astfel eviți fragilitatea vaselor de sânge care poate duce la apariția unor varice. Merele, hrișca și grapefruitul alb ajută la ameliorarea varicelor.

tratamente-naturiste-pentru-varice3. Argilă pentru varice:

Argila tratează varicele la nivel extern. Se amestecă argila cu apă până când se obține o compoziție omogenă, apoi se aplică peste zona afectată timp de 2-3 ore. Dacă în acest timp apare o senzație de frig sau durere, argila se îndepărtează cu apă caldă.

4. Ceai de coada calului:

Se recomandă consumul a două căni de ceai de coada calului pe zi și trei căni de ceai de urzică. În tot acest timp, puteți aplica pe zona afectată, cremă de gălbenele.

5. Ginkgo Biloba:

Extractul din Ginkgo Biloba este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru varice și tromboflebită. Acesta îmbunătățește circulația sângelui, acționează ca un vasodilatator asupra circulației și ajută la permeabilitatea vaselor de sânge prin blocarea depunerii de lipide la acest nivel. De asemenea, scade fibrinogenul din plasma sanguină.

6. Gel cu hirudină din saliva lipitorilor:

Cu siguranță ai auzit de tratamentul cu lipitori (știu că sună înfricoșător). Acest gel este folosit pentru mai multe afecțiuni venoase, precum: varice, tromboflebită, feblită, obstrucție venoasă, hemoroizi.

7. Extract de castan sălbatic:

Se pare că are același efect precum ciorapii medicinali. Extractul de castan sălbatic se găsește sub formă de tablete și poți lua 2-3 tablete pe zi. De asemenea, pentru tratamentul extern, poți folosi un unguent pe bază de extract de castan sălbatic.

TIPS: Dacă ești predispus la apariția varicelor, schimbă-ți stilul de viață, dieta, alege să faci un sport care implică exrciții de cardio (mers pe jos, înot, bicicletă, fitness) și poartă ciorapi medicinali pe tot parcursul zilei, cu atât mai mult dacă stai foarte mult în picioare. Seara, odihnește-ți picioarele pe o pernă, după ce ți-ai făcut o baie caldă cu sare.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment