Tratamente naturiste pentru părul gras

păr gras

Părul gras sau cu tendinţe de îngrăşare, este în general asociat persoanelor care au părul subţire. Aceste persoane sunt mai predispuse către îngrăşarea părului deoarece suprafaţa părului este mai mică, dată fiind grosimea, sau glandele sebacee produc sebum în exces, care acaparează părul în scurt timp.

Din nefericire, părul gras nu este ceva de care poţi scăpa complet, aşa cum nici problema părului uscat nu poate fi rezolvată permanent, exceptând situaţia în care problema este generată de un dezechilibru hormonal sau alte probleme medicale. Cu toate acestea, există câteva remedii care pot ajuta la diminuarea producţiei de sebum şi la îmbunătăţirea aspectului părului.

Nu folosi şampoane agresive ce conţin substanţe chimice care acţionează similar cu un detergent, ci mai degrabă optează pentru un şampon fără parabeni, silicon, SLS (Sodium Lauryl Sulfate) şi SLES (Sodium Laureth Sulfate). Un mod mai uşor de a îţi da seama dacă foloseşti un şampon blând este să observi cantitatea de spumă rezultată în urma aplicării a unei cantităţi de mărimea unei monede. Cu cât face mai multă spumă, cu atât şamponul conţine mai multe chimicale şi curăţă scalpul prea agresiv.

părul grasMască cu suc de lămâie şi argilă

Amestecă sucul de la o lămâie şi un plic de argilă cosmetică, aplică amestecul pe părul gras, cu precădere pe scalp. Lămâia are efect astringent, conţine vitamina C şi redă părului strălucire, iar argila absoarbe excesul de sebum de la rădăcină în mod natural. Când masca se usucă pe păr, clăteşte-te şi dacă mai este nevoie spală părul cu un şampon blând.

Clăteşte-te cu oţet de mere

Amestecă o parte de oţet de mere cu 3 părţi de apă călduţă şi foloseşte amestecul rezultat pentru a clăti părul după spălare, insistând asupra rădăcinilor, căci lungimea părului are nevoie de hidratare mai multă. E posibil ca părul să miroasă la început, însă cu timpul mirosul dispare, iar părul va rămâne mai uşor de descurcat şi mai neted, dacă remediul este folosit regulat.

Şamponul uscat – remediu temporar pentru părul gras

Acesta din urmă nu este exact un remediu ci mai degrabă o rezolvare temporară, dar bună de ştiut pentru acele situaţii când nu ai suficient timp pentru a te spăla pe cap şi nici nu vrei să ieşi din casă cu părul gras. Foloseşte şamponul uscat, care se găseşte sub formă de spray, la rădăcina firelor de păr, distribuind în mod egal, apoi masează produsul în piele pentru a se îmbina cu sebumul în exces. După câteva minute de masaj piaptănă părul de la rădăcină pentru a elimina impurităţile.

Acest procedeu va reda părului volum şi aspectul curat, însă trebuie folosit numai în situaţii în care este singura soluţie, deoarece şi şampoanele uscate pot conţine chimicale dăunătoare scalpului. În cazul în care nu aveţi la îndemână şampon uscat, puteţi folosi pudră pentru bebeluşi sau bicarbonat de sodiu, acestea având un efect foarte similar cu şamponul uscat.

Sursă foto: pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment