Tratamente naturale pentru arsurile solare

Arsurile solare reprezintă unul dintre cele mai neplăcute lucruri de care poți avea parte. Acestea pot apărea în orice moment al anului, fiind cauzate de expunerea la razele ultraviolete ale soarelui. Iată câteva tratamente naturale pentru a rezolva această problemă!

Ce remedii naturale există pentru arsurile solare?

Când ești expus la lumina UV, pielea crește producția de melanină. Melanina este pigmentul întunecat din stratul superior al pielii (epiderma), care îi conferă culoarea și determină intensitatea bronzului. Creșterea producției de melanină este modul în care corpul protejează straturile mai profunde ale pielii, iar bronzul acționează ca un scut împotriva luminii UV. Cu toate acestea, cantitatea de melanină produsă pentru a te proteja este determinată de genetică. Este recomandat să previi arsurile solare. Când nu poți face acest lucru, poți încerca următoarele remedii naturale pentru a le trata.

1. Pastă cu cartofi

Dacă ai pielea înroșită de soare, apelează la ajutorul cartofilor. Aceștia sunt cunoscuți drept un aliment care ameliorează durerea, funcționând cel mai bine în cazul iritațiilor minore ale pielii și al arsurilor și ciupiturilor. În plus, pot reduce inflamația. Unii oameni sunt de părere că sucul de cartofi funcționează cel mai bine, în timp ce alții simt că este nevoie doar de câteva felii. Poți încerca ambele variante și vedea care reprezintă cel mai bun remediu pentru arsurile tale.

Ingrediente

2 cartofi
răzătoare, blender sau cuțit
discuri demachiante

Spală și curăță cartofii cu atenție, apoi dă-i pe răzătoare sau taie-i și adaugă-i într-un blender. Nu este nevoie să cureți coaja. Dacă folosești un blender, amestecă până când obții un lichid. Dacă ți se pare că este prea uscată compoziția, poți adăuga o cantitate mică de apă. Se toarnă amestecul într-un bol și se înmoaie dischetele demachiante. Se aplică pe arsurile solare. O metodă mai ușoară și mai eficientă de a aplica acest remediu pe arsuri este cu ajutorul unui tifon. Dacă folosești o răzătoare, încearcă să obții cât mai multă zeamă din cartofi. Poți încerca și să feliezi cartofii și să aplici feliile direct pe arsuri.

2. Comprese cu lapte rece

O compresă cu lapte rece este una dintre cele mai rapide și simple metode de tratare a arsurilor solare. Răcirea inițială a laptelui va calma căldura arsurilor, în timp ce creează un strat de proteine pentru a proteja pielea.

Ingrediente

o cârpă curată și moale
lapte rece

Se toarnă laptele într-un castron suficient de mare încât să poți înmuia complet compresa în el. Atunci când compresa este saturată, lasă excesul de lichid să se scurgă. Pune compresa peste arsuri, apăsând ușor. Lasă compresa pe arsuri. Dacă laptele din castron se încălzește, răcește-l din nou înainte de a înmuia compresa iar în acesta.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment