Tratamente împotriva cuperozei

Cuperoza

Ce este cuperoza sau roșeața obrajilor?

Cuperoza sau rozaceea este o afecțiune a pielii caracterizată prin roșeață, vinișoare dilatate, erupții formate din umflături și pustule. În mod normal, cuperoza apare mai frecvent la femei decât în cazul bărbaților, iar debutul acestei afecțiuni dermatologice începe odată cu vârsta de 30 de ani.

Cum recunoști cuperoza?

1. Înroșirea tenului: se poate înroși de la căldură, stres, alcool, băuturi calde sau chiar condimente. Înroșirea tenului este primul simptom în cazul cuperozei.
2. Vinișoare dilatate: apar după ce roșeața tenului devine permanentă și se instalează mai întâi în zona nasului, extinzându-se apoi spre obraji.
3. Papule: seamănă cu acneea și netratate la timp, pot deveni dureroase.
4. Piele îngroșată: este o formă gravă și rară de cuperoză, cea mai cunoscută formă fiind cea a nasului mare și roșu.

De ce apare cuperoza?

CuperozaCauzele nu sunt cunoscute încă, dar specialiștii susțin că există o serie de factori care pot fi implicați: de la alterarea vaselor de sânge de la nivelul feței până la factorii genetici.
Din păcate, nu există teste specifice care să ajute stabilirea diagnosticului, acesta făcându-se pe baza unui istoric clinic al pacientului. Cu toate astea, se recomandă anumite analize de sânge pentru a exclude alte afecțiuni similare cu rozaceea.

Cum se tratează cuperoza?

Tratamentul împotriva cuperozei trebuie să fie întotdeauna recomandat de un medic dermatolog, imediat de la apariția primelor simptome. Împotriva cuperozei se recomandă sclerozarea chimică sau laser, iar pentru prevenția recidivelor este important să folosești creme de față în fiecare zi cu un conținut de substanțe chimice care tonifică peretele vascular.
În afară de terapia prin laser și sclerozare, mai poți apela la crioterapie (masaj cu azot lichid), masajul de drenaj și administrarea unor creme locale pe bază de antibiotic.

Ce trebuie să eviți dacă ai cuperoză?

1. Expunerea la soare;
2. Consumul de alcool și tutun;
3. Exercițiile fizice solicitante;
4. Stresul;
5. Produse cosmetice nepotrivite tenului tău.

Tratamente naturale împotriva cuperozei:

Mască naturală cu banane: se amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de miere de albine și o jumătate de banană pisată. Se aplică pe tenul curățat și se lasă să acționeze timp de 15 minute.
Mușețel: se lasă la infuzat, un sfert de oră, cinci linguri de flori de mușețel la un litru de apă fiartă. Cu această infuzie se recomandă să-ți demachiezi în fiecare zi tenul și să tamponezi ușor pe suprafețele afectate.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment