Tratament pentru vârfuri despicate

Nu există un dușman mai mare al părului decât niște vârfuri despicate. Fie că ești în vârstă, sau tânără, ești mereu în pericol când vine vorba de sănătatea părului tău, de la expunerea la soare, la folosirea vopselelor. Experții ne spun că aceste vârfuri despicate sunt problema numărul unu a persoanelor care merg la coafor/frizer.

Tratamentul pentru vârfuri despicate poate fi aplicat cu ușurință acasă, fiind de mare ajutor, deoarece nu va costa la fel de mult ca la salon. Cel mai adesea, vei găsi ingredientele necesare acestui tratament în cămară sau în dulapuri. Dacă vrei să te ocupi singură acasă de problemă, încearcă una dintre metodele acestea de reparare pentru vârfuri despicate și vei avea parte de rezultate uimitoare.

1. Folosește un pieptene cu dinți rari
După ce aplici balsamul la duș, periază părul cu un pieptene cu dinți rari, până când îl descurci. Acest lucru va preveni ruperea și despicarea vârfurilor care au loc atunci când te periezi după ce s-a subțiat firul de păr în contact cu fibrele dure ale prosoapelor.

2. Ai grijă la instrumentele de coafat
Acel uscător scump care îți aranjează părul perfect poate fi un compromis acceptabil, având în vedere că cele mai ieftine pot supraîncălzi firul de păr, iar în timp vor duce la vârfuri despicate. Același sfat este valabil și în cazul plăcilor de păr sau ondulatoarelor.

Tratament-pentru-vârfuri-despicate3. Protejează-ți părul
Imaginează-ți că porți în fiecare zi aceeași bluză de mătase. S-ar deteriora destul de repede. Tratează-ți părul de parcă ar fi un material scump și va arăta mai bine, mai mult timp. Folosește doar elastice din material, fără părți metalice, dacă vrei să-ți prinzi părul într-o coadă de cal. În cazul în care îți dorești un aspect elegant, bazează-te pe produse precum gelul și fixativul pentru a crea un aspect îngrijit, în loc de a trage de păr prea tare pentru a-l strânge.

4. Asigură-ți doza de acid folic și biotină
Există un motiv pentru care se spune că ești ceea ce mănânci. Nutrienții construiesc literalmente proteinele care formează firele de păr. Două vitamine B în special -acidul folic și biotina- s-a demonstrat că suplimentează sănătatea, lungimea și grosimea părului. Acidul folic ajută la formarea globulelor roșii, care, la rândul lor, duc la creșterea firelor de păr. Printre alimentele bogate în acid folic pe care le poți consuma se numără legumele cu frunze verzi, portocalele, soia și grâul. Biotina întărește atât părul, cât și unghiile, prin metabolismul grăsimilor, carbohidraților și proteinelor. Orezul brun, lintea, mazărea, semințele de floarea soarelui, nucile și soia sunt bogate în biotină.

5. Folosește balsam leave-in
Balsamul obișnuit pe care îl folosești nu va face mare lucru pentru vârfurile despicate, însă un balsam leave-in va adăuga protecție suplimentară. Aceasta va rămâne pe firul de păr și atunci când îl vei îndrepta, sau vei face bucle.

6. Usucă-l corect
Folosește întotdeauna o duză la uscător, pentru a controla și direcționa aerul, și usucă părul într-o direcție ascendentă. În felul acesta, petreci mai puțin timp în care să-și supui părul la o căldură semnificativă. Dacă este posibil, încearcă să îl lași să se usuce natural în proporție de 90% înainte de a folosi uscătorul. Bineînțeles, dacă îl poți lăsa să se usuce natural până la capăt este cea mai bună opțiune.

7. Tunde vârfurile regulat
O tunsoare poate fi cel mai eficient și rapid mod să scapi de vârfurile despicate. Cu cât aștepți mai mult să tai vârfurile, cu atât mai mari sunt șansele ca acestea să se deterioreze mai tare. Indiferent de tipul sau stilul părului tău, experții recomandă tăierea vârfurilor o dată la 6-8 săptămâni.

TIPS – tratamente naturiste pentru vârfurile deteriorate

Șampon pe bază de ouă
Un tratament care poate fi făcut acasă pentru vârfuri despicate este șamponul pe bază de ouă. Pentru acest tratament, ai nevoie de aproximativ 28 de grame de rozmarin, o jumătate de litru de apă fierbinte și un ou. Pune rozmarinul în apa fierbine pentru aproximativ 20 de minute, apoi lasă compoziția să se răcească. Adaugă oul bătut și folosește amestecul ca pe un șampon normal.

Tratament cu papaya
Pentru acest tip de tratament ai nevoie de un papaya foarte copt. Vei folosi doar jumătate din el, așa că alege unul care să fie destul de mare pentru părul tău. De exemplu, dacă părul tău este foarte lung sau firul de păr foarte gros, vei avea nevoie de un fruct mai mare. După ce îl tai în jumătate, curăță-l de coajă și de semințe și pune-l la blender, pentru a-l transforma în pastă. Adaugă jumătate de cană de iaurt și amestecă din nou. Odată ce compoziția este gata, masează-ți părul cu ea, las-o 30 de minute să acționeze și clătește-te.

Balsam cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este foarte folositor în nenumărate situații, dar când trebuie să-l folosești pentru un tratament de vârfuri deteriorate, cel puțin nu trebuie să-l consumi. Amestecă o cantitate egală de ulei de ricin cu ulei de muștar și ulei de măsline. Cantitatea pe care o vei face depinde de lungimea și de grosimea firelor tale de păr. Tot ce trebuie să faci este să aplici amestecul pe păr, apoi să-l învelești într-un prosop și să-l lași să acționeze pentru 30 de minute. Folosește și șampon atunci când te clătești.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment