Tratament naturist pentru întârzierea menstruației

Întârzierea menstruației sau amenoreea este una din cauzele principale ale infertilității în cazul femeilor. Amenoreea sau întârzierea menstruației este de două feluri: primară, când ciclul menstrual întârzie până la vârsta de 16 ani și secundară, când menstruația se întrerupe brusc.

Iată ce tratamente naturiste poți lua:

1. Mlădițe de zmeur: extractul de mlădițe de zmeur este destinat tuturor afecțiunilor sistemului reproducător feminin și în cazul afecțiunilor hormonale, de aceea poate declanșa menstruația. Se consumă câte 2 ml înainte de masă, de trei ori pe zi, timp de 21 de zile.

2. Brânca-ursului: are un efect revitalizant și se folosește în cazul întârzierii menstruații sau când apare sterilitatea la femei. Se găsește sub formă de comprimate și se administrează de șase ori pe zi, timp de cel puțin trei-patru luni, cu pauză la cel mult șase luni.

3. Semințe de mărar: reglează hormonii și acționează precum un stimulent. Pot fi consumate sub formă de tinctură sau pulbere, în fiecare zi, de două, dimineața și seara.

4. Leuștean: întârzierea menstruației poate fi combătută dacă bei infuzie de leuștean. Se adaugă o lingură de plantă uscată la o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat patru minute. Trebuie să bei trei căni pe zi pentru a avea efect.

tratament-naturist-lipsa-menstruatie5. Infuzie de crețișoară: se folosește o linguriță de plantă uscată pentru 250 m de apă clocotită. Se lasă la infuzat cinci minute, apoi poți să bei ceaiul obținut. Timp de 21 de zile se consumă trei căni pe zi, apoi se face pauză șapte zile, ca în cazul anticoncepționalelor.

6. Tinctură de lemn-dulce: se consumă două săptămâni câte trei-patru lingurițe de tinctură de lemn-dulce, apoi se face pauză două săptămâni. Tratamentul se repetă între trei-șase luni, până când menstruația apare.

7. Macerat de cimbru: o lingură de plantă se adaugă în 200 ml de apă rece, se lasă la macerat patru ore, se strecoară și se consumă câte două căni pe zi.

8. Mlădiță de arin: se consumă acest extract timp de 21 de zile, câte 50 picături zilnic.

9. Tinctură de traista-ciobanului: se consumă câte 40 de picături pe zi, timp de 21 de zile.

Acupunctura și reflexoterapia pot veni și ele în ajutor, dacă se fac concomitent cu tratamentul naturist.

TIPS: Consultați medicul ginecolog sau endocrinolog pentru a stabili cauzele amenoreei. Tratamentul clasic constă în administrarea de anticoncepționale sau tratament endocrin.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment