Tratament împotriva durerilor de spate și umflături – Totul despre ozonoterapie

OzonoterapieTratament împotriva durerilor de spate și umflături – Totul despre ozonoterapie

Ozonoterapia este cunoscută şi sub numele de terapie cu ozon-oxigen, fiind un tratament medical alternativ din ramura medicinei complementare. Ozonoterapia are la bază administrarea oxigenului, ozonului sau perioxidului de hidrogen prin injectare (intravenoasă, intramusculară sau intraarticulară) ori pe cale orală (apa ozonată, ulei ozonat sau alte asemenea produse) cu scopul de trata numeroase boli prin uciderea microorganismelor acestora. Cei mai mulţi dintre susţinătorii şi practicanţii acestei alternative medicale pretind că atât timp cât organismul are nevoie de antioxidanţi, utilizarea unor substanţe oxidative precum cele în cauză, va stimula circulaţia atomilor de oxigen din sânge către celule. Astfel, cu un nivel mai ridicat de oxigen în ţesuturi, bacteriile şi virusurile sunt ucise concomitent cu celulele țesutulului afectat, iar celulele sănătoase supravieţuiesc în continuare şi se multiplică mai repede, la o viteză mai mare, rezultând astfel într-un sistem imunitar mai puternic.

Ozonoterapia are și câteva riscuri, concentraţiile prea mari de oxigen pot afecta organismul, ajungându-se la complicaţii grave precum iritaţia respiratorie sau chiar comă, ori alte reacţii adverse tipice şi des întâlnite precum creşterea tensiunii arteriale, presiune în urechi, cefalee, pareze uşoare sau convulsii.

Ce este ozonul?

Ozonul este compus din trei atomi de oxigen şi a fost identificat încă din anul 1785. În 1896, românul Nicolae Tesla a patentat în SUA primul generator de Ozon. Cuvântul „ozon” înseamnă în limba greacă „aer proaspăt”. În prezent este folosit în medicină, în numeroase patologii şi la purificarea apei potabile deoarece este un germicid puternic, distrugând toate bacteriile, fungii, paraziţii, mucegaiurile şi inactivând virusurile.

Ce efecte are Ozonul în medicină?

– antibacterian, antifungic şi virustatic
– imunostimulant
–  antiinflamator şi antialgic
–  revitalizant
– acţiune lipolitică, scade valoarea colesterolului seric total şi creşte valoarea colesterolului cu greutate moleculară mare (HDL colesterol-cu efect de protecţie al organismului)
– îmbunătăţeşte circulaţia
–  creşte rezistenta la efort şi capacitatea de memorare
–  acţiune antidepresivă
–  activează sistemul tampon al radicalilor liberi şi favorizează eliminarea toxinelor
– creşte acuitatea vizuală

Care sunt afecțiunile și bolile pentru care se recomandă ozonoterapia?

1. Afecțiuni artro-reumatice

2. Afecțiuni vasculare și neurologice

3. Imunodepresie

4. Cosmetică și dermatologie

5. Terapie preoperatorie și postoperatorie

6. Stomatologie

7. Tumori maligne.

Eu am început tratamentul de o săptămână pentru îmbunătățirea circulației sângelui și îmbunătățirea limfocitelor și rezultatele se văd chiar după prima ședință. Vă recomand cu drag, celor cu astfel de probleme clinica Tulkarem, unde îl găsiți pe DR. Mohammad Abu-Baker.

Iată un video despre ozonoterapie:

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment