Tratament împotriva căderii părului – Cum să-ți ajuți părul să crească

Tratament împotriva căderii părului – Cum să-ți ajuți părul să crească

Căderea părului este normală în sezonul mai rece, pentru că se regenerează, însă dacă simți că lucrurile scapă de sub control, iar părul tău este din ce în ce mai rar, poți apela la câteva soluții homemade:

1. Renunță la obiceiurile nesănătoase: părul suferă de fiecare dată când îl supui căldurii excesive, când îl vopsești sau chiar și atunci când îl speli cu apă prea fierbinte.

2. Părul ud: când este ud, părul devine foarte vulnerabil, existând riscul să se rupă. Evită să-ți freci părul cu prosopul, tamponează-l până când scapi de excesul de apă. Dacă poți lasă-l să se usuce singur, fără ajutorul unui uscător.

3. Vitamine: în sezonul rece, organismul tău nu mai beneficiază de aceleași vitamine din sezonul cald. Asigură-ți o dietă bogată în Omega 3, vitamina E, vitamina A și vitamina C. Dacă ți-e mai ușor, apelează la suplimentele alimentare.

4. Mască cu ceai verde: ceaiul verde este un bun antioxidant, motiv pentru care o dată pe săptămână îți poți aplica un astfel de tratament. Masează-ți părul cu ceai verde și acoperă-l cu prosopul timp de o oră. Apoi îl speli normal cu șampon.

5. Uleiuri încălzite: anumite uleiuri fac minuni cu părul tău, mai ales uleiul de cătină și de cocos. Încălzește unul dinte aceste uleiuri (ai grijă să nu fie prea fierbinte) și aplică-l pe scalp pentru 60 minute, apoi înfășoară-ți părul cu folie de plastic și un prosop. La final spală-ți părul foarte bine cu șampon. Îți poți aplica această mască o dată pe săptămâna.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment