Tratament hidratant pentru mâinile uscate

crema de maini

Pielea crăpată nu este o afecțiune foarte gravă, însă poate provoca disconfort, mai ales când ai mâinile uscate. În timpul sezonului rece, vântul și frigul pot provoca daune pielii mâinilor, mai ales dacă nu acorzi atenție și o îngrijire specială acestui aspect.

În timpul iernii, umiditatea din aer scade, de aceea se recomandă înlocuirea săpunurilor obișnuite cu geluri pentru spălarea mâinilor. Săpunurile normale pot reduce umiditatea din piele și mai mult, motiv pentru care gelurile cu agenți de hidratare sunt mai potrivite. În plus, în timpul iernii, se recomandă evitarea spălării frecvente a mâinilor.

Dacă nu ești fanul gelurilor antibacteriene, poți folosi un săpun pe bază de glicerină, ulei de măsline sau aloe vera.

Iată ce tratament hidratant trebuie să urmezi atunci când ai mâinile uscate:

1. Hidratează-te corespunzător:

Deși poți fi tentată să crezi că iarna nu ai nevoie să bei la fel de multă apă ca în timpul iernii, specialiștii susțin contrariul. Apa menține corpul hidratat și te protejează împotriva efectului de aer uscat, așa că încearcă să consumi 1,5-2 litri de apă zilnic. În afară de asta, se recomandă să ai un umidificator în casă, care nu numai că va îmbunătăți sănătatea mâinilor, ci va păstra și umiditatea membranelor mucoase, reducând astfel riscul apariției răcelii și gripei.

2. Cremă hidratantă de mâini:

Crema hidratantă împiedică evaporarea apei și menține mâinile catifelate și moi. De asemenea, aceasta trebuie aplicată de 5-6 ori pe zi pentru o protecție optimă.

crema de mainiCare este cea mai bună cremă de mâini?

În timpul iernii, se recomandă cremele care conțin dimeticona și lanolina. De asemenea, acidul lactic și ureea pot ajuta la calmarea pielii foarte uscate, iar acidul hialuronic contribuie la menținerea umidității în piele. În plus, o variantă mai ieftină și la fel de eficientă este vaselina cosmetică.

TIPS: După aplicarea vaselinei sau a cremei de mâini, puneți deasupra mănuși din bumbac sau înfășurați mâinile în folie de plastic timp de 15-20 minute pentru o hidratare intensă.

3. Consumă ulei de pește:

Suplimentele de acizi grași Omega 3 calmează pielea uscată. Uleiul de pește ajută la menținerea sănătății pielii, dar și a părului și unghiilor, de aceea poți administra capsule cu ulei de pește, însă cu acordul medicului.

4. Spală-te cu apă caldă:

Evită dușurile fierbinți, chiar dacă ai senzația că te încălzești mai repede așa. În plus, durata unui duș nu ar trebui să depășească mai mult de un sfert de oră.

5. Ulei de măsline sau argan:

Un alt tratament ieftin pentru mâinile uscate îl reprezintă uleiul de măsline. Masează-ți mâinile cu ulei de măsline sau argan, apoi înfășoară-le cu un prosop înmuiat în apă caldă, lasă să acționeze 10 minute, apoi tamponează mâinile cu un prosop uscat din bumbac.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment