Tratament gripa – cum te aperi de gripa?

Multe persoane confunda gripa cu raceala, ceea ce este gresit, gripa fiind o infectie respiratorie. Simptomele unei gripe sunt diferite fata de cele ale unei banale raceli, ele apar brusc si se agraveaza rapid :

– cefalee

– tuse seaca

– dureri articulare

– lipsa apetitului

– frisoane

– febra

Gripa necesita odihna 3-4 zile si se vindeca in totalitate dupa 3-4 saptamani.

Cum se transmite?

De regula, se transmite prin tuse si stranuturi. Incepe prin inflamarea cailor nazale si a gatului. In cazul in care gripa coboara spre plamani, pacientul poate dezvolta bronsite, pneumonii sau insuficiente respiratorii.

Toamna favorizeaza aparitia gripei datorita frigului si a umezelii.

Cum previi gripa?

Singura metoda de a evita sa contactezi virusul este sa iti faci virusul antigripal. Este recomandat sa se faca inainte de aparitia sezonului rece si umed.

Tratament gripa:

O persoana bolnava trebuie sa se odihneasca foarte mult, sa bea lichide multe, sa tina febra sub control, sa foloseasca tratamente nazale pentru o respiratie mai usoara, sa ia antitermice (paracetamol, ibuprofen) pentru reducerea temperaturii si a durerilor.

Virusul gripal este in continua schimbare si ca atare nu exista un tratament specific.

Ce este raceala?

Raceala inglobeaza sute de virusuri care ataca sistemul respirator.

TIPS: Fereste-te de locurile aglomerate (restaurante, mijloace de transport in comun), acopera-ti fata daca observi persoane care stranuta.

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment