Tratament chirurgical de intinerire – Afla totul despre liftingul facial de la Dr. Cristian Nitescu

Tratament chirurgical de intinerire – Afla totul despre liftingul facial de la Dr. Cristian Nitescu
Ce este liftingul facial?

Este o interventie chirurgicala estetica de reintinerire, prin care se intinde pielea fetei si a gatului (liftingul cervical, realizandu-se de cele mai multe ori concomitent). Pe langa tegumente se intinde si musculatura fetei, redandu-se astfel fermitatea si conturul facial. Efectele sunt in cele mai multe cazuri fabuloase – se obtine un aspect intinerit al figurii cu aproximativ 5-10 ani in cele mai multe cazuri.

Cui se adreseaza?
Candidatii pentru aceasta interventie sunt persoane (atat de sex feminin, cat si masculin) a caror fata si regiune cervicala a inceput sa-si piarda conturul, incepand sa se vada ptoza obrajilor, pielea ce atarna la nivelul ramurilor mandibulei si ce au riduri multe la nivel cervical si al obrajilor.

Ideali pentru aceasta interventie sunt pacienti ce si-au mentinut o elasticitate relativ buna a pielii si ce au un contur osos facial foarte bine definit.
In general, interventia de acest tip se realizeaza dupa varsta de 40 ani.

Ce presupune? Care sunt si cat dureaza efectele?
Liftingul facial se realizeaza sub anestezie generala si presupune niste linii de incizie in fata urechii, pe conturul acesteia prelungite superior si posterior, dupa ureche. Acestea vor deveni cicatrici aproape imperceptibile, fiind mascate atat de trecerea de la obraz la ureche, cat si de par. Urmeaza disectia si expunerea musculaturii faciale si retensionarea ei – ceea ce da fermitatea propriu-zisa si suportul necesar tegumentelor. Apoi se intinde pielea, indepartandu-se excesul.

Efectele depind de forma fetei si cantitatea de grasime precum si structura osoasa anterioare operatiei. Este de retinut, ca nici un chip nu este perfect simetric, astfel ca este posibil ca unele din aceste asimetrii sa persiste si postoperator.

Liftingul intinereste pacientii, le amelioreaza sau chiar indeparteaza unele riduri, dar nu are efect asupra ridurilor frontale (de pe frunte) precum nici asupra pleoapelor. Este posibil ca dupa interventie ridurile din aceste zone sa atraga atentia, devenind foarte evidente. In acest scop liftingul se poate asocia, pentru obtinerea unui aspect echilibrat si armonios, fara “diferente de varsta” intre diferitele regiuni, cu alte interventii de chirurgie plastica: blefaroplastia si ridicarea sprancenelor pentru intinerirea regiunii pleoapelor, injectarile cu acid hyaluronic sau toxina botulinica pentru riduri.

Efectele unui lifting dureaza in functie de metoda utilizata, dar mai ales de materialul clinetului – laxitatea tegumentelor – in general, intre 4-5 si 10-12 ani. De asemenea este bine ca pacientii sa stie, ca nici liftingul nici alte metode de intinerire nu opresc procesul de imbatranire. Cu varsta, pielea isi pierde elasticitatea, de asemenea variatiile de greutate (ingrasare, slabire), variatiile hormonale (menopauza, de exemplu) precum si expunerea la soare pot afecta tenul, astfel ca pot fi necesare interventii chirurgicale estetice suplimentare pentru mentinerea unui aspect tanar.

Contraindicatii
Nu exista cazuri la care liftingul este interzis, dar exista cazuri la care este necesara precautia: fumatorii mari au sanse crescute de complicatii – necroza tegumentara, persoanele hipertensive de asemenea, trebuie sa fie sub un tratament eficient, puseele de tensiune crescand sansele de sangerare intra si postoperatorie, lucruri ce pot duce la desfacerea plagilor de sutura, vindecare deficitara. Orice afectiuni caracterizate prin deficit de coagulare, precum si neoplazii sau colagenoze necesita prudenta.

Riscuri
Pe langa riscurile comune ale tuturor interventiilor chirurgicale – sangerare, infectie, exista posibilitatea lezarii unor nervi senzitivi sau motori, ceea ce implica posibilitatea aparitiei unei diminuari sau absente a sensibilitatii in anumite zone, sau incapacitatea de a efectua anumite miscari ale musculaturii fetei. Aceste tulburari sunt de obicei tranzitorii. Exista de asemenea riscul aparitiei unor cicatrici hipertrofice, cheloide, rosii si inestetice, aceasta nefiind insa ceva predictibil, totul depinzand de organismul pacientului. De asemenea se poate modifica linia parului, putand exista pierderi de par la nivelul zonelor decolate.

Avantaje si dezavantaje
Liftingul are meritul de a intineri pacientul, de a ii oferi un aspect conturat al fetei, pe o perioada indelungata de timp, comparativ cu orice alte interventii de rejuvenare (injectabile, peelinguri). Este singura interventie ce actioneaza asupra 1/3 medii a fetei, indepartand sau ameliorand ridurile. Ca dezavantaje ar fi urmatoarele aspecte: recuperarea dureaza ~2 saptamani, astfel ca e nevoie de o perioada de concediu, nu se poate efectua de azi pe maine. Efectele finale incep sa fie vizibile la aproximativ 2-3 luni de la interventie, dupa remiterea edemului, ce apare normal dupa aceasta operatie.

Trebuie sa stiti, ca este importanta alegerea chirurgului plastician nu numai pentru evitarea oricaror complicatii, ci si pentru a va sfatui daca liftingul chirurgical este interventia optima pentru dvs si ce interventii estetice suplimentare ar fi necesare in cazul dvs pentru pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune.

Dr. Cristian Nitescu

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment