Tratament călcâie crăpate şi uscate

Vara este sezonul în care te confrunţi de cele mai multe ori cu călcâie crăpate şi uscate, însă există câteva tratamente naturale pe care le poţi încerca acasă. Călcâiele crăpate şi uscate constituie o problemă frecvent întâlnită atât la bărbaţi, cât şi la femei, fiind în primul rând o problemă cosmetică, însă neglijarea ei poate duce la agravarea simptomelor. Neîngrijirea corespunzătoare a călcâielor poate duce la adâncirea fisurilor, sângerări, disconfort, totul transformându-se în durere.

Iată care sunt simptomele călcâielor crăpate:
– pielea călcâielor capătă o culoare din ce în ce mai închisă
– durere în timpul mersului
– senzaţia de mâncărime
– piele aspră
– sângerări

calcaie-crapateCare sunt motivele pentru care călcâiele crapă sau devin uscate:
– platfus
– eczeme
– diabet
– temperaturi ridicate în timpul verii
– deficienţă de vitamine, minerale şi zinc
– statul în picioare excesiv

Cum tratezi călcâiele crăpate?

De cele mai multe ori, crăpăturile apar din cauza îngrijirii necorespunzătoare, însă se pot vindeca în câteva săptămâni dacă respecţi câteva reguli elementare:

Primul pas este să-ți hidratezi pielea călcâielor: după ce te-ai spălat cu apă caldă, folosește o piatră ponce (dacă ai sângerări nu folosi piatra), după care aplică ulei de măsline, cocos sau susan din abudență, pune-ți o pereche de șoșete cât mai groase și lasă uleiul să acționeze o noapte întreagă.

Piure de banane: pisează două banane și aplică pasta obținută pe tălpile curățate. Lasă pasta să acționeze timp de 10 minute, apoi curăță-le cu apă caldă. Pentru o circulație mai bună a sângelui, încearcă dușurile calde alternate cu apă rece. Te va ajuta să te refaci mai repede.

Mierea de albine: pe lângă faptul că este hidratantă, mierea de albine este și un bun antibacterian. Aplică o ceașcă de miere de albine amestecată cu două linguri de ulei de măsline pe tălpile curate, lasă să acționeze timp de 20 minute, apoi clătește cu apă caldă. Repetă de 2-3 ori pe săptămână până când vei avea pielea hidratată.

Sucul de lămâie: este recomandat doar atunci când pielea călcâielor s-a întărit și ai nevoie să o înmoi. Pune jumătate de lămâie într-un lighean cu apă caldă și ține-ți picioarele în apă timp de 15 minute. După un sfert de oră, poți curăța tălpile cu o piatră ponce mult mai ușor.

Călcâiele crăpate și uscate nu sunt întotdeauna rezultatul unei îngrijiri necorespunzătoare, ci pot apărea din cauza dietelor sărace în vitamine și acizi grași. Iată ce ar trebui să consumi în fiecare zi dacă îți dorești o piele sănătoasă:

– uleiuri vegetale, nuci, legume verzi, cereale

– calciu (lapte, brânză, iaurt, pește, sucuri din fructe și legume, cereale, broccoli) și fier (carne de pui, pește, cereale, ouă, legume, fasole)

– zinc: carne de pui, fasole, orez, paste

– acizi grași și Omega 3: semințe de in, ulei de in, pește.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment