Totul despre steroizi – Află ce efecte au asupra organismului

Totul despre steroizi – Află ce efecte au asupra organismului

Consumul de steroizi poate avea efecte negative asupra organismului și din păcate în fiecare an sunt depistați pozitiv sute de sportivi.

Iată la ce riscuri se supun cei care folosesc aceste substanțe:

– hipertensiune arterială

– acnee

– favorizarea alopeciei (chelie)

– dereglări nivelului de testosteron

– dezvoltarea sânilor la bărbați

– oprirea creșterii oaselor

– reducerea libidoului

– infertilitate

Steroizi– afectarea ficatului

– afecțiuni cardiace grave

Medicii nutriționiști avertizează că asimilarea în organism a acestor compuși chimici poate provoca dependență, ba mai mult decât atât poate destabiliza sistemul imunitar.

Introducerea constantă în corpul uman a steroizilor anabolizanţi îi semnalizează acestuia un exces de testosteron, ceea ce va duce la suprimarea secreţiei acestui hormon din interiorul organismului. Orice ţesut care îşi pierde funcţia se va atrofia în timp. Cum testiculele sunt principalele organe ce secretă testosteron în organismul sănătos, atunci când vor rămâne fără „ocupaţie”, acestea vor începe să îşi reducă din dimensiuni, afectând şi spermatogeneza. În ce priveşte dezvoltarea sânilor la bărbaţi, specialiştii spun că acest efect apare din cauza inhibării propriei secreții de testosteron, dar şi pentru că mulţi dintre steroizi sunt convertiţi în estrogeni – hormoni cu acţiune feminizantă.

Efectele negative depind foarte mult de doza administrată, de genetica fiecărui individ, precum și administrarea concomitentă cu alte medicamente. În general, se consideră că steroizii orali au efecte negative mai grave decât cei injectabili.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment