Totul despre pneumonia interstițială – Simptome și tratament pneumonie

Totul despre pneumonia interstițială – Simptome și tratament pneumonie

Interstiţiul este ca o reţea de ţesuturi, care se extinde la nivelul ambilor plămâni, oferind suport pentru sacii alveolari. La nivelul interstiţiului se afla micro vase de sânge care permit schimbul de gaze între sânge şi aerul din plămâni.

Pneumonia interstiţială apare în momentul în care interstiţiul pulmonar se infectează cu bacterii, virusuri sau fungi. Bacteria numită Mycoplasma pneumonia este de cele mai multe ori responsabilă pentru apariţia pneumoniei interstiţiale. Pneumonia interstiţială şi toate afecţiunile localizate la nivelul interstiţiului pulmonar cauzează îngroşarea interstiţiului. Aceasta îngroşare poate fi provocată de inflamaţii, cicatrizare sau edem.

Bacteriile, viruşii şi fungii cauzează penumonia interstiţială. Pneumonia interstiţială este mai des întâlnită în cazul persoanelor cu boli autoimune cum ar fi: lupus, artrită reumatoida şi sclerodermie, însă oricine se poate îmbolnăvi de pneumonie interstițială.

Pneumonie interstitialaSimptome pneumonie:

– Tuse seacă și neproductivă (este primul semn și cel mai frecvent);

– Febră;

– Dureri în piept și abdominale;

– Pierderea apetitului.

Tratament:

În cazul pneumoniilor bacteriene se recomandă tratament pe bază de antibiotic, antiinflamatoare, antialergenic, precum și antitusiv. De asemenea, se recomandă consumul de lichide, dietă adecvată pentru a ajuta organismul să se refacă, precum și odihnă.

Diagnostic:

Analizele de laborator nu sunt foarte concludente, motiv pentru care se recomandă radiografia toracică simplă, pentru a pune în evidenţă prezenţa unor infiltrate difuze interstiţiale, localizate la nivelul lobilor bazali pulmonari, sau dispuse sub forma unor striaţii.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment