Totul despre pelada – Cauze, simptome și tratament

Totul despre pelada – Cauze, simptome și tratament

Pelada este o afecțiune a pielii capului, caracterizată prin căderea părului pe anumite porțiuni (de regulă cât o monedă de bani), dar bine delimitată. Cauza exactă nu este încă stabilită, însă există informații conform cărora pelada apare în strânsă legătură cu vitiligo, traume psihice, ereditate, diabet, auto-anticorpi, anti-tiroidă.

De regulă, pacienții care suferă de pelada, acuză perioade de stres, însă pelada poate apărea și în urma unor infecții sau chiar paraziți intenstinali. În cazul copiilor, pelada apare în urma unui deficit al sistemului imunitar.

Pelada este imprevizibilă, uneori se poate vindeca spontan, alteori poate persista luni sau chiar ani întregi. Pentru că nu există o cauză exactă a apariției peladei, nu există nici tratament 100% eficient, însă se recomandă tratamentul local pe bază de minoxidil, corticosteroizi, imunomodulatoare, PUVA, vasodilatatoare, dermatocorticoizi.

PeladaÎn cazul traumelor psihice, se recomandă tratamentul cu sedative și psihoterapia și tratamentul cu antiinfecțioase pentru paraziți.

De asemenea, se recomandă tratamentul naturist pe bază de uleiuri esențiale din lavandă, cimbru, rozmarin și cedru.

Se recomandă vizita la medicul dermatolog care vă va recomanda investigațiile și tratamentul adecvat.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment