Totul despre injecțiile cu botox

botox

Sfaturi utile despre botox de la Dr. Simona Manea

Dacă vrei să urmezi un tratament de întinerire cu Botox, însă nu știi care suntefectele, avantajele și riscurile unei astfel de intervenții, Dr. Simona Manea, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă GrandBeautyClinic, vă răspunde la întrebări:

Injecțiile cu toxina botulinică (botox) se folosesc de ani de zile cu success pentru tratamentul ridurilor, fiind poate cel mai popular tratament cosmetic din întreaga lume. Botoxul nu doar reduce ridurile, ci previne apariția acestora.

Cum funcționează toxina botulinică (botox)?

Injecțiile cu botox oferă niște semnale de la nervi la mușchi, astfel încât mușchiul injectat nu se poate contracta, iar ridurile se relaxează. Botoxul se folosește frecvent pentru prevenirea ridurilor de pe frunte, din jurul ochilor și cele de expresie. Singurele riduri care nu răspund unui astfel de tratament sunt cele cauzate de arsurile solare sau cele mult prea profunde.

Cum se fac injecțiile cu botox?

Spre deosebire de acidul hialuronic, botoxul nu necesită anestezie, însă se poate aplica o cremă anestezică și injecțiile durează numai câteva minute. Acesta se injectează cu un ac fin în mușchi, iar efectele se văd după trei până la 14 zile unde va fi efectul final.

Ce recomandări trebuie să urmărească un pacient?

Înainte de a face un tratament cu botox, pacienții trebuie să evite consumul de alcool și tratamentele cu aspirină sau antiinflamatoare cu cel puțin o săptămână înainte.

Cât timp au efect injecțiile cu botox?

Între patru și șase luni, după care cutele și ridurile încep să reapară.Tocmai din acest motiv este recomandat a se repeta tratamentul la 4 luni pentru început.

Care sunt avantajele unui tratament cu botox?

Este cel mai eficient tratament pentru ridurile fine și cele de expresie. În afară de acest aspect, procedura este una simplă și de scurtă durată (5 minute).

Ce efecte secundare are un tratament cu botox?

Cel mai frecvent efect secundar îl reprezintă vânătăile și rareori apar dureri de cap care se încheie la 24 de ore după procedură. După procedură este posibil să apară niște pete roșii înlocurile injectate, dar acestea trec a doua zi. Există femei care au umflături în jurul zonelor injectate, însă acestea trec după 5-10 minute. Raportat la rezultate, botoxul prezintă un disconfort minim.

botoxCine nu ar trebui să urmeze tratamentul cu botox?

Femeile însărcinate, care alăptează sau cele care au o afecțiune neurologică.

Ce trebuie să știe medicul:

Înainte de a începe procedura, nu uitați să-ispuneți medicului dacă ați administrat orice fel de medicamente sau suplimente naturale, precum ginko, vitamina R sau pastile cu ulei de pește pentru că acestea interacționează cu procedura.

TIPS: Pentru că botoxul nu tratează toate tipurile de riduri, se recomandă să consultați un medic pentru a vă sfătui ce tip de tratament să urmați. De asemenea, este important să alegeți clinici unde aceste tratamente se fac numai de medici certificați în chirurgie plastic sau dermatologie.

Dacă sunteți interesată de un astfel de tratament, o puteți contacta pe doamna DR. Simona Manea la numărul de telefon 0724 269 229 sau la adresa de e-mail: [email protected]

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment