Tot ce nu știai despre ciocolată

Consumul de ciocolată face ravagii în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai consumate dulciuri de la apariția ei. De-a lungul timpului, ciocolata a stârnit dependențe printre pofticioși și întrebări pentru cercetători.

În afară de beneficiile sau efecte adverse ale ciocolatei, există și alte lucruri mai puțin cunoscute.

Iată tot ce nu știai despre ciocolată:

1. Consumul de ciocolată te poate face să fii mai inteligent. Există studii din care putem deduce că există o legătură între cantitatea de ciocolată consumată dintr-o țară și numărul de laureați Nobel.

2. Cumperi încrederea oamenilor cu ciocolată. Știi tu atunci când ai greșit sau pur și simplu vrei să faci un gest demn de luat în seamă, oferi o cutie de ciocolată. Pe acest principiu a mers și un hoț de bijuterii din Belgia, care a reușit să jefuiască o bancă după ce a ademenit paznicii cu niște ciocolată.

3. Ciocolata poate fi folosită ca recuzită. Poate fi folosită în indrustria de frumusețe pentru diferite tratamente corporale sau în filme, fiind un bun înlocuitor de sânge.

4. Muniție de război. Dacă tot poate cumpăra încrederea oamenilor, ciocolata a fost folosită de armata germană care plănuia să-l omoare pe Winston Churchill cu o tabletă de ciocolată explozibiblă.

5. Conform traducerii științifice al arborelui de cacao, ciocolata era considerată mâncare pentru zei.

6. Ciocolata a fost consumată mai mult în stare lichidă decât sub formă de tablete.

7. Boabele de cacao au fost monedă de schimb în perioada de glorie a imperiului Aztec.

tot-ce-nu-stiai-despre-ciocolata8. Ciocolata are peste 600 de compuși responsabili pentru aromă și gust, în timp ce vinul roșu are doar 200.

9. Zece tablete de ciocolată se fac din boabele de cacao pe care un arbore le dă într-un an întreg.

10. Ciocolata este interzisă câinilor din cauza unui compus numit teobromina, fiind otrăvitoare pentru patrupede.

11. Montezuma II, împăratul aztec, consuma peste 50 de cești de ciocolată pe zi.

12. O tabletă de ciocolată îți face inima să bată mai tare decât un sărut.

13. În afară de varianta clasică de ciocolată albă, neagră și cu lapte, mai există ciocolata blondă.

14. Femeia care a inventat biscuiții cu bucăți de ciocolată a vândut rețeta fabricii Nestle, cerând în schimb, provizii de ciocolată pe viață.

15. Prima tabletă de ciocolată a apărut în anul 1847, fiind invenția lui Joseph Fry, care a adăugat unt de cacao topit până a obținut o pastă care putea fi modelată.

16. Industria ciocolati este evaluată la peste 100 miliarde de dolari pe an.

17. Laptele cu ciocolată este o băutură ideală pentru a te recupera după efort.

18. În 2013, s-a realizat un studiu într-o librărie care a reușit să convingă cu 22% mai mulți oameni să cumpere cărți și 40% să cumpere cărți de bucate sau romane de dragoste.

19. Aeroportul din Bruxelles este unul dintre cei mai mari comercianți de ciocolată din lume, vânzând peste 800 de tone de ciocolată pe an.

Nu-i așa că ți s-a făcut poftă de o ciocolată bună?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment