Tocană de porc cu ceapă și roșii
Ingrediente:
– 500 g carne de porc (pulpă)
– 2 cepe
– 2 roșii
– ulei
– sare și piper
Mod de preparare:
Carnea și roșiile se taie în cuburi mici, iar cepele se toacă mărunt și se pun la călit cu o lingură de ulei. După ce a devenit sticloasă, se adaugă bucățile de carne condimentate, se călesc pe o parte și pe cealaltă și se adaugă un pahar cu apă (eu prefer apa minerală, pentru că frăgezește carnea). Se lasă să fiarbă la foc mic, se mai amestecă din când în când, iar atunci când apa mai scade se mai adaugă câte jumătate de pahar de apă.
După aproximativ 20-30 minute de fierbere, se adaugă roșiile tocate și se lasă la înăbușit pentru încă 10 minute. Se poate servi cu castraveți în oțet!
P.S. Deși nu arată grozav, garantez că este foarte bună!
Poftă bună!