Ținute office pentru bărbați – Cum te îmbraci la birou

Ținute office pentru bărbați – Cum te îmbraci la birou

Zilele trecute m-a rugat un prieten să scriu câteva ponturi despre ținuta de birou pentru bărbații tineri, așa că iată-ne cu câteva informații utile.

Există câteva reguli simple pe care trebuie să le respecți:

Ținuta trebuie să fie în concordață cu mediul de lucru: există birouri în care se acceptă ținuta casual-business, dar și locuri de muncă în care ești obligat să porți un costum.

Dacă ai libertatea de a te îmbrăca casual-business lucrurile sunt mai simple, poți opta pentru o cămasă, un pulover închis la culoare, o pereche de jeans și pantofi. Însă dacă trebuie să porți costum, trebuie să ai în vedere că nu poți purta orice costum.

Cravata: trebuie să fie simplă, în culori pastelate și nicidecum culori stridente, de preferat materiale fine și nu lucioase.

Pantofii: trebuie să fie din piele, asortați cu pantalonii și șosetele și să fie bine lustruiți și curați. Cureaua trebuie să fie și ea din piele și cu o cataramă simplă, clasică.

Ceasul: ținuta office cere întotdeauna un ceas cu brățară metalică, cu cadran rotund.

Cămașa: trebuie să fie întotdeauna cu mânecă lungă dacă porți sacou, astfel încât să se vadă manșeta. Atenție si la materialul ales, pentru că există posibilitatea să transpiri și devine foarte inestetic. Alege întotdeauna cămășile din bumbac. Cămășile cu mânecă scurtă nu sunt formale.

Părul facial: dacă îți place să porți barbă, într-un mediu formal aceasta trebuie să fie inexistentă. Bărbierește-te în fiecare zi dacă vrei să faci impresie bună.

Pentru un mediu mai puțin strict, poți opta pentru o pereche de pantaloni kaki și un tricou polo în culori neutre, fără imprimeuri.

Iată câteva idei pentru ținuta de birou:

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment